De familie Cocoon

11 juli 2013 Redactie 224

cocoon-openingDe zomer van 2013 op Ibiza kent een ongekende hoeveelheid dj's die een grote naam hebben wereldwijd. En voor het eerst dit seizoen zijn ze afwisselend in meerdere clubs te beluisteren. Een goed en verfrissend idee.

Niet meer die belachelijke exclusiviteit, maar uitwisseling. Dat komt de clubber ten goede, maar ook de dj zelf natuurlijk. Een win-win situatie. Luciano bijvoorbeeld was ooit een ster op Cocoon. Zijn b2b met Ricardo Villalobos was een sensatie in 2008 en ze kregen hiervoor de prijs voor de beste Ibiza set van de Ibiza DJ Awards. Het label Cadenza concentreerde zich vervolgens geheel op hun eigen Vagebundos concept; niet geheel zonder succes kunnen we wel stellen. Afgelopen zomer zagen Luciano en Richie Hawtin hun krachten gebundeld voor Cadenza in een feest genaamd ENTER. Een explosie volgde, want dit feest bleek een gigantisch succes. Dit seizoen maakt Luciano een triomfantelijke comeback naar zijn spirituele thuis op Cocoon, en we gingen naar Amnesia op 8 juli om hem te zien draaien op het beruchte en meestal afgeladen terras samen met Sven Vath. De belangrijkste zaal van de avond werd bezet door twee andere techno zwaargewichten, Chris Liebing en Ben Klock.

cocon 3

Ibiza kent Luciano als een zonnige, easy-going man die 'Lady Luck' en 'Wonderful Life' heeft geremixed. Festivalgangers hebben meer kans om zijn donkere, hardere kant horen wanneer de DJ echte techno bommen draait en een heel intieme sfeer weet op te bouwen. Op 8 juli toonde de kunstenaar een beetje van beide van zijn facetten - hij draaide techno, maar het was relatief mild voor de normale Cocoon normen. Hij werd niet verleid door het doel om alleen maar te stampen met vette bassen op het terras, maar deed de clubbers verrassen met een fijne Ibiza sound. Zijn unieke persoonlijke energie doorweekte elke beat, je kon Luciano horen draaien zonder dat je naar de dj booth keek. Geheel niet vergelijkbaar met de Vagebundos sounds zoals we die van hem gewend zijn bij Ushuaia.

cocon 4
cocon 10

Voordat het Ibiza seizoen begon was de Cadenza baas het zat om iedere week op het eiland te draaien en besloot meer tijd te besteden aan zijn familie. Toch bleek hier niets van want hij draaide van de opening tot 4 uur, waarna Het was de taak aan Sven Vath's om het vanaf die tijd over te nemen tot aan sluitingstijd. Deze techno held wist perfect aan te sluiten op Luciano's vibe en het publiek leek er geen genoeg van te krijgen in Amnesia.

cocon 5

Cocon was één van de eerste die de minimal techno sound terugbracht op Ibiza in 1999. Nu zijn ze de veteranen van de scène, een referentiepunt voor elke promotor die graag deze zeer soort muziek wil verspreiden. Het boeking beleid is volstrekt selectief - Sven houdt er niet van om een ​​DJ uit te nodigen alleen omdat hij wordt uitgenodigd door iedereen anders. Over elke naam op de line-up is grondig nagedacht en dat Luciano is terug in 2013 betekent dit dat deze reünie absoluut noodzakelijk was en geverifieerd.

cocon 8
cocon 11

Met dank aan:

essentialibiza-logo