De geschiedenis van Ibiza

23 november 2018 Redactie 1543
De geschiedenis van Ibiza

We weten nu het een en ander over wat er op het eiland te doen en te zien is. Maar, hoe zit het eigenlijk met de geschiedenis van Ibiza? Hoe is de naam Ibiza ontstaan? wie waren de eerste eiland bewoners? Laten we in de geschiedenis van het prachtig eiland duiken.

De naam van het eiland

8 miljoen jaar geleden, aan het einde van het Tertiaire tijdperk, ontstonden de Baleaarse eilanden.
Er zijn een aantal arheologische opgravingen gedaan die bewijzen dat de eerste nederzettingen teruggaan naar meer dan 3000 jaar geleden. De eerste Ibiza ontdekkers zijn de Carthagers en de monniken. Zij ontdekte het eiland in het jaar 654 V.C. Zij hebben het eiland gevormd.
Ibiza is dan ook één van de oudste steden van Europa. De Carthagers noemden de stad geen Ibiza maar Ibossim.

Verschillende culturen

De overblijfselen, uit het bezette verleden van Ibiza, achtergelaten door al die verschillende, overheersende culturen, zou je absoluut eens moeten bezichtigen tijdens een bezoek aan dit mooie eiland, om je echt een voorstelling te kunnen maken, van het leven dat de bevolking van Ibiza moet hebben doorstaan, tijdens eeuwenlange onderdrukking door zo vele verschillende volken.

Welke geschiedenis is nog zichtbaar?

De overblijfselen van de rijke geschiedenis is vooral in Ibiza stad nog goed te zien. Met name aan de oude stadsmuren die het oude gedeelte van de stad moesten beschermen. Deze muren zijn in 1554 gebouwd bovenop de oude Arabische stadswallen. Ook het gemeentehuis van het oude gedeelte van Ibiza stad (Dalt Villa) is een mooi overblijfsel uit de geschiedenis. De uitkijktoren zorgde voor het eerder opmerken van naderende piraten.

Ibiza is dus echt een eiland met veel verschillende nationaliteiten, culturen en verhalen van verschillende achtergronden. Eigenlijk is Ibiza veel meer dan een feesteiland. Het is ook de ideale vakantie bestemming als je opzoek bent naar cultuur, rust en prachtige stranden.

Bron: Wikispanje, geschiedenis Ibiza