Een typisch Ibiza-gerecht is "Bullit de Peix", wat letterlijk vertaald "visbouillon" betekent. Het is een traditioneel gerecht dat al eeuwenlang op Ibiza wordt bereid en gegeten. Hier is een eenvoudig recept om Bullit de Peix thuis te maken:
Ingrediënten:
- 1 kg vis (bijvoorbeeld zeebaars, dorade, snapper)
- 1 kg aardappelen
- 2 uien
- 4 tomaten
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel saffraanpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout
- Water
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes.
- Snijd de uien in ringen, de tomaten in blokjes en de paprika's in reepjes.
- Fruit de uien en knoflook in olijfolie in een grote pan.
- Voeg de tomaten en paprika's toe en bak ze mee tot ze zacht zijn.
- Leg de vis op de groenten en bedek het geheel met de plakjes aardappel.
- Voeg genoeg water toe om alles te bedekken en voeg het paprikapoeder en saffraanpoeder toe. Breng op smaak met zout.
- Breng aan de kook en laat sudderen tot de vis gaar is en de aardappelen zacht zijn, ongeveer 30-40 minuten.
- Haal de vis en aardappelen voorzichtig uit de pan en leg ze op een serveerschaal.
- Pureer de groenten en bouillon met een staafmixer tot een gladde saus.
- Serveer de vis en aardappelen met de saus apart. Eet smakelijk!
Bron foto: Pixabay
Meer dan 15.000 volgers ontvangen wekelijks de highlights van Ibiza, volg ons!