De kerstboom in Santa Eularia is verlicht

04 december 2019 Redactie 971
De kerstboom in Santa Eularia is verlicht

De regen heeft de avond van de verlichting die traditioneel het begin van Kerstmis in Santa Eulària des Riu markeert gerespecteerd. De burgemeester Carmen Ferrer is samen met een vijftigtal kinderen tussen 4 en 9 jaar van de Gemeentelijke Muziekschool verantwoordelijk geweest voor het aftellen voor de activering van de verlichting van de grote boom op de Plaza de España.

De verlichting heeft plaatsgevonden als begin van de activiteiten die nu beginnen en zullen eindigen op 6 januari met de laatste Driekoningen in Jezus en Puig d'en Valls. In haar korte toespraak herinnerde de eerste burgemeester er ook aan dat "de gemeenteraad van Santa Eulària dit jaar meer dan ooit heeft gewild dat deze festiviteiten ondersteunend zijn en dat daarom alles wat wordt verzameld in de activiteiten die de gemeenteraad rechtstreeks doet, volledig naar de vereniging Apneef (Vereniging van mensen met speciale behoeften van Ibiza en Formentera) gaat, omdat we altijd moeten denken aan degenen die het meest nodig hebben.

Het koor van de leerlingen van de muziekschool en de jeugdmuziekkapel, met versterking van enkele oudere musici, voerde vervolgens de kerstliederen 'El abeto', 'La primera Navidad' en een poupurrí uit met 'Campana sobre Campana', 'Hacia Belén va una burra', 'Noche de Paz' en 'El Trineo' (Jingle Clos)'.

Tot slot zijn er 350 rantsoenen warme chocolademelk en biscuit uitgedeeld met medewerking van een tiental leden van de Aspanadif-arbeidsintegratieprogramma's. De producten van Aspanadif worden in de loop van de tijd steeds verder uitgebreid.