De lekkerste veganistische restaurants op Ibiza

21 mei 2019 Redactie 1014
De lekkerste veganistische restaurants op Ibiza

Hier is de ultieme gids voor de allerbeste veganistisch-vriendelijke restaurants in één van Europa's meest gewilde feestbestemmingen elk restaurant serveert vers, prachtig gepresenteerd, plantaardig eten dat zo lekker is dat je niet naar huis wilt.

1. Simbiosis
Simbiosis, opgericht in de jaren negentig. Het serveert een veelheid aan gerechten op basis van planten, waaronder zelfgemaakte pad thai, champignonkroketten en rauwe lasagne. In april weer is het open gegaan voor het seizoen. De keuken is een samensmelting van mediterrane, Aziatische, Mexicaanse en Indiase gerechten. Het is grotendeels glutenvrij, plus het heeft een macrobiotisch gerecht van de dag, met andere woorden, een veganistisch paradijs.

2. Koko Smooth
Koko Smooth's veggie- en veganistische gerechten zijn creatief, vers en mooi gepresenteerd. Het restaurant heeft een missie om "het welzijn te verspreiden via hun heerlijke menu dat voor iedereen beschikbaar is, en het bewustzijn voor het milieu te ondersteunen". Het restaurant is een hit op restaurant locator site Happy Cow.

3. Om Sweet Home
Alle gerechten in dit restaurant zijn vleesvrij en kan vrijwel alles veganistisch worden gemaakt. De medewerkers zijn vriendelijk, het eten is lekker, en er is een mooi buitenzitje waar je van de zon kunt genieten.

4. Vegan Point
Gelegen in de buurt van de Sunset Strip, biedt Vegan Point een verscheidenheid aan plantaardige gerechten, waaronder hamburgers, salades en panini's en een wisselend menu van speciale gerechten. Ben je enthousiast geworden? Controleer dan wel goed de openingstijden, deze zijn erg seizoensgebonden namelijk.

5. Wild Beets
Wild Beets richt zich op het creëren van een rauwe, plantaardige keuken. Volgens de website van het restaurant wil het restaurant, naast lekker eten mensen helpen om de kracht van het dieet te leren kennen. Dit is wat ze zeggen, "We zijn hier om ons bewust te worden van de rol die voedsel in ons leven speelt en om een plek te creëren voor bewust eten - en natuurlijk ook om wat lekkernijen te serveren".

6. Aubergine
Niet alles in Aubergine is veganistisch vriendelijk, maar het menu zit vol met plantaardige opties, gemaakt met verse ingrediënten. Het restaurant serveert alles, van vegetarische hamburgers tot buddha kommen in een "chique en landelijke" omgeving. Volgens de website, Aubergine is er voor degene "die willen genieten van het rustige en langzame tempo van het noorden van het eiland".

7. Passion
Met zes locaties over het hele eiland is Passion een populaire keuze voor veel toeristen die Ibiza bezoeken. Niet elke menu-optie is veganistisch-vriendelijk, maar er is nog steeds veel om uit te kiezen. Als je gewoon op zoek bent naar een plek om te stoppen en even te pauzeren, kun je uit veel verschillende soorten sappen van het restaurant kiezen. De koudgeperste medicinale mengsels zullen je zich "lichter, energieker en mentaal verfrist" doen voelen, aldus de website.

8. Honest bar
Opgericht door een tuinman en een voedingsdeskundige, is Honest Bar gespecialiseerd in veganistisch, vegetarisch en rauw alkalisch voedsel. Alle menu items, waaronder rauw fruit-ijs, groente burrito's, courgette spaghetti en rauwe biologische fruittaarten - zijn gemaakt met verse, lokale ingrediënten. De website zegt: "Wat begon als een persoonlijke wens en enthousiaste passie voor vegetarisch en veganistisch restaurantvoedsel van hoge kwaliteit op dit prachtige eiland, is uitgegroeid tot een bloeiend familiebedrijf met een eigen koffieshop". Het vervolgt: "We zijn er trots op dat we u alleen de meest verse biologische producten kunnen aanbieden en dat we een hoge servicestandaard kunnen handhaven".

9. Nude Café
Gelegen in het centrum van Ibiza-stad, Nude Cafe biedt een selectie van veganistische en vegetarische gerechten gemaakt met gezonde, verse lokale ingrediënten. Probeer één van de sappige smoothies of de veganistische versie van de traditionele Spaanse pinxos. Ook serveren ze een selectie van ambachtelijke bieren voor klanten om te drinken, terwijl ze genieten van de heerlijke Spaanse zon.

10. Los Otros
Los Otros is een familiebedrijf met twee locaties in Ibiza. De eerste is een concept store in Sant Joan, met een groot open terras restaurant, en de tweede is een Harbour Boutique Restaurant in Santa Eulalia. Het menu staat vol met vegetarische en plantaardige gerechten, waaronder avocado op toast, gemengde champignon op toast en acai kommen met geroosterde kokosnoot.

11. Cositarica's
Cositarica is voornamelijk gespecialiseerd in vis en plantaardige gerechten en is een hit bij zowel veganisten als niet-veganisten. Het verse en biologische voedsel is zeer gewaardeerd. Het menu heeft een veganistisch gedeelte, duidelijk gemarkeerde veganistische gerechten.

12. Acai&Me
Zoals de naam al doet vermoeden, is Acai&Me gespecialiseerd in acai kommen maar serveert ook sappen en smoothies. De verse, gezonde gerechten worden bekroond met een verscheidenheid aan plantaardige ingrediënten, waaronder noten, fruit en zaden.

13. Casita Verde
Casita Verde is meer dan alleen een plantaardig restaurant. Gelegen in de buurt van de San Jose vallei, is het een eco-educatie centrum, dat bezoekers leert over duurzaam leven. Elke zondag opent het centrum zijn deuren voor studies over gezonde voeding, recycling en alternatieve energie. Tussen 14 en 16 uur 's middags serveert het veganistisch eten en drinken aan de gasten, waaronder eigen fruitjam en zelfgemaakte aloë vera sap. Casita Verde's visie is om te helpen "een duurzamere wereld te creëren waar mensen thuis willen horen". Ze voegen hieraan toe: "Wij bieden bezoekers een unieke ervaring, deelname, educatie en voorbereiding op een meer bevredigende en ecologische levensstijl".

14. Can Vegetable
Can Vegetable, opgericht in 2017, is gespecialiseerd in veganistische gerechten, gebak en snacks. Klanten kunnen genieten van alles, van veganistische croissants tot hamburgers tot veganistische ravioli op het terras.