De lokale politie bewaakte een schildpad tijdens het leggen van eieren in Platja d'en Bossa

25 juli 2019 Redactie 1147
De lokale politie bewaakte een schildpad tijdens het leggen van eieren in Platja d'en Bossa

De politie van Ibiza heeft gisteravond een schildpad bewaakt die naar Platja d'en Bossa is gekomen om eieren te leggen. Gedurende het hele proces hebben de agenten een veiligheidszone vastgesteld voor het grote aantal mensen dat het gebied benaderd heeft.

Om 2.00 uur werd het 112-coördinatiecentrum gebeld met de waarschuwing dat een grote zeeschildpad het zand op het strand had gevonden, naast de steiger waar de boten doorheen varen, gelegen aan Sa Punta Street.

De agenten besloten het gebied af te sluiten om de schildpad te beschermen tegen het grote aantal mensen dat de schildpad wilde komen aanraken. Ondertussen probeerde het 112-coördinatiecentrum de milieuagenten te lokaliseren om de situatie in goede banen te leiden.

Binnen 60 minuten na aankomst van de politie was de schildpad klaar met het leggen van eieren en gaat de schildpad de zee in, waarbij hij vele eieren op enkele meters van de kust achterlaat en op ondiepe diepte begraven wordt.

Geconfronteerd met deze feiten en vanwege het gevaar dat de eieren door mensen worden verwijderd of dat er een incident kan plaatsvinden, heeft een plaatselijke politieagent zeer voorzichtig de eieren in een met zand van het strand afgedekte kartonnen doos gelegd. Hierna heeft hij ze naar het politiebureau gebracht totdat de agenten van het ministerie van Milieu de zaak hebben overgenomen.

 

schillie.jpg