De mooiste kerstboom van Ibiza

13 december 2019 Redactie 845
De mooiste kerstboom van Ibiza

 

Ze begonnen de klassieke ballen te vervangen door Ibizan manden (cistelló). Het jaar daarop voegden ze er paysa's aan toe en dit jaar hebben ze de set compleet gemaakt met ook mannelijke figuren met de pakken van balpagès.

De traditionele handel van Vila Comestibles S'Hort Nou kan bogen op een van de mooiste bomen van de stad bij de ingang, met al zijn figuren met de hand gemaakt.

En het is dat de boom van deze handel van al het leven van es Pratet de aandacht vangt, en niet omdat het word volgehangen met licht en kleuren, maar voor hoe mooi en hoeveel werk dat erin zit, gemaakt met de hand door het team van vrouwen die het bedrijf beheren, met de medewerking van verschillende vrienden.

De figuren ontbreken niet aan details: er zijn gonella kostuums met hun sjerp en hoed, witte en ondernemende boerenkostuums en ook kleurrijke jurken met hun strikken en alle details.

De mannelijke figuren dragen zowel het antiek zwarte pak, met een zwart jasje en zilveren knopen, als het witte pak, faixa en espardenyes. Sommige figuren hebben zelfs trommels en fluit.

Een eerbetoon aan het meest traditionele eiland en aan de eigenheid van het bedrijf zelf, dat overigens gisteravond tijdens een ceremonie in het Cultureel Centrum van Jezus de prijs voor de Mediana Empresa de la Pimeef in ontvangst mocht nemen