De mysteries van Es Soto

09 mei 2014 Redactie 266

es-soto-mysteriesIBIZA STAD - Hoewel Es Soto een wijk is in Ibiza stad die doorgaat als rustig en waar vrijwel geen misdaden begaan zijn in de afgelopen jaren, zijn er toch zes doden aangetroffen in de afgelopen jaren.

En sommige van deze doden zijn duidelijk gerelateerd aan excessen met alcohol en drugs, andere zijn een gevolg van geweld. Maar er is ook het geval van Adolfo Linares, pastoor van de Cantabrische stad Ampuero, wiens verdwijning in juli 2011 een mysterie is wat nog steeds niet is opgelost.

Voordat de Consell d'Eivissa getransformeerd werd uit het oude gebouw van het hoofdkwartier in het hoofdgebouw van de UIB in Ibiza op deze plek, woonden er in het pand vele daklozen. In het pand werd het lichaam van een Roemeense man gevonden met schot in zijn hoofd, een misdaad die nooit werd opgelost.

In 2010 stierf één van de krakers van het gebouw Commandancia, wiens lichaam gevonden werd aan de voet van de trappen van de Plaza de sa Drassaneta. En hoewel de politie in de loop der tijd diverse aanhoudingen verrichtte in deze zaak, werd de moord nooit opgelost.

Twee jaar later, op 29 januari 2012, werd in het huis dat naast het gebouw van het hoofdkwartier staat, het lichaam van een 32-jarig slachtoffer van drugsmisbruik gevonden.

Ongeveer drie seizoenen geleden, in de zomer van 2009, werd op de kliffen van Soto's het lichaam gevonden van een jonge Marokkaan die door de val op slag dood was. Hij was naakt, hij droeg alleen sneakers.De vraag of hij gevallen is of van de klip geduwd werd, bestaat nog altijd.

Foto artikel: Diario de Ibiza