De organisatie van de marathon is bezig met alle voorbereidingen

29 maart 2019 Redactie 473
De organisatie van de marathon is bezig met alle voorbereidingen

De organisatie van de Ibiza Marathon, die aanstaande zaterdag 6 april zal plaatsvinden, heeft in een persbericht aanbevolen "de auto niet te gebruiken" tussen 15.30 uur en 21.30 uur, de vier uur die het grootste atletiek evenement op het eiland zal duren.

Vanwege de marathon worden belangrijke wegen zoals de oude weg Sant Mateu, de wegen van Santa Eulària, Sant Rafel, Santa Gertrudis, Sant Joan en es Canar afgesloten, net zoals  verschillende delen van Vila en de stedelijke kern van Santa Eulària zullen worden afgesloten.

De initiatiefnemers hebben 10.000 folders verspreid in de gebieden waar de marathon zal plaatsvinden, hierin vind je informatie over alternatieve toegangswegen voor de mensen die echt de deur uit moeten. De toegangswegen die zijn afgesloten worden onmiddellijk weer geopend als de laatste atleten het hebben gepasseerd. De organisatie heeft een hulplijn (681.257.210) gemaakt om eventuele vragen van burgers te kunnen behandelen.

Het evenement heeft meer dan 2.100 bevestigde lopers tussen de marathon, de halve marathon, de estafetteloop en de 12 kilometer. Het hoofdevenement begint om 16.00 uur.