De piratentorens van ibiza

22 januari 2023 Redactie 266
De piratentorens van ibiza

Een van de meest opvallende historische bezienswaardigheden op het eiland zijn de piratentorens, die dateren uit de 16e en 17e eeuw.

De piratentorens werden gebouwd tijdens een tijd waarin piraterij een groot probleem was in de Middellandse Zee. De eilandbewoners bouwden de torens als waarschuwing voor aanvallen van piraten. Wanneer een piratenschip in de buurt kwam, zou de bewaker van de toren het alarm laten afgaan door een grote rookwolk te creëren. De inwoners van het eiland zouden dan naar binnen vluchten en hun waardevolle bezittingen verstoppen.

Er zijn verschillende piratentorens te vinden op Ibiza, waaronder de Torre d'en Rovira in Santa Eulària des Riu, de Torre de ses Portes in Sant Antoni de Portmany en de Torre de sa Sal Rossa in Sant Joan de Labritja. Deze torens zijn nu open voor het publiek en bieden prachtige uitzichten over het eiland en de zee.

De piratentorens zijn niet alleen een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van Ibiza, maar ze zijn ook een belangrijk symbool voor de hardnekkigheid en vastberadenheid van de eilandbewoners. Hoewel de piraterij in de Middellandse Zee tegenwoordig niet meer zo'n groot probleem is, zijn de piratentorens nog steeds een herinnering aan een belangrijk deel van de geschiedenis van het eiland.