De rijkste vastgoedinvesteerders van Groot-Brittannië nemen Hotel Pacha op Ibiza over

24 december 2019 Redactie 1706
De rijkste vastgoedinvesteerders van Groot-Brittannië nemen Hotel Pacha op Ibiza over

Brittannië's rijkste vastgoedbeleggers doen zaken met de eigenaren van Pacha, meldt News Sky, wat verklaart dat de gebroeders Reubens een verkoop- en leaseovereenkomst hebben gesloten met de Pacha Group waaronder zij het Hotel Pacha overnemen.

De vastgoedtransactie zou zijn uitgevoerd in combinatie met een strategisch partnerschap tussen de gebroeders Reuben en Grupo Pacha om de inzet van Pacha-merkhotels en -restaurants over de hele wereld te vergemakkelijken.

Eigendom van de Pacha-discotheek op Ibiza of andere feestzalen van de groep maakt geen deel uit van de overeenkomst. Dit is de nieuwste aankoop van het steeds groter wordende vastgoedimperium van de familie Reuben.

David en Simon Reuben bezitten het zestigste grootste fortuin op de planeet en hebben al geïnvesteerd in Ibiza, door precies 26 hectare kust te kopen in Sant Josep, tussen Cala Bassa en Cala Comte.

Een paar jaar geleden betaalden ze in totaal vijf miljoen euro, een bedrag dat zou zijn betaald aan de familie Costa Tur, die tot dan toe eigenaar was van een van de mooiste kuststroken van het eiland.

Voorheen waren ze al eigenaar van de strandclub van Cala Bassa en een restaurant in Cala Comte dankzij een overname waarbij ze 144 hectare van de Catalaanse familie Gallart Sans hebben gekocht.

David (1941) en Simon Reuben (1944) zijn volgens het tijdschrift Forbes het op één na grootste fortuin van het Verenigd Koninkrijk. Geboren in Bombay in een familie van Irakese afkomst, vestigden ze zich in hun adolescentie in Londen en vergaarde ze in de jaren negentig een enorm fortuin door de invoer van metalen uit Rusland, vooral aluminium. Het was dankzij hun contacten met de nieuwe Russische oligarchie. De Reubens zijn bijvoorbeeld goed bevriend met onder andere de president van Chelsea FC, Roman Abramovich.