De ruïnes van de Festival Club

08 maart 2023 Redactie 491
De ruïnes van de Festival Club

 

Een plek waar geschiedenis en moderne kunst elkaar tegenkomen: De ruïnes van de festival club. Hoog in de bergen in de stad Sant Josep de sa Talaia kan je de ruïnes vinden van een oude, verlaten openluchttheater.

In de jaren 70 opende de eerste club op Ibiza: De festival Club. Het was een plek waar mensen konden feesten tot de zon opkwam. Veel toeristen kwamen af op deze plek om te dansen op de verschillende dansvloeren, voor muziekconcerten, om te dineren in het aanwezige restaurant en zelfs om stierenvechten te bekijken. 

Na korte succesvolle jaren liep het al snel slecht met de club. Toen de oliecrisis begon liepen de prijzen van onder andere vliegtickets enorm op. Toeristen kwamen steeds minder naar Ibiza en dat merkte de club ook. Het ging steeds slechter en de schulden liepen op. Het kwam in 1974 zo ver dat de club gedwongen moest sluiten.  

Jaren later kan je de plek nog steeds bezoeken. Het ziet er misschien anders uit maar is nog steeds heel indrukwekkend. Als snel werden de oude gebouwen ontdekt door graffitikunstenaars die de gebouwen gebruikten om hun creativiteit te uiten. Tot de dag van vandaag komen er nog steeds  nieuwe graffitiwerken bij.

Je kan deze plek ook zelf ontdekken. Je kan de plek makkelijk bereiken met de auto en kan daar zelf rondwandelen om alle indrukwekkende ruïnes te zien. Er wordt aangeraden goede wandelschoenen aan te trekken door de grote brokstukken en scherven die op de grond liggen. Het adres is: Diseminado Can Puvillet, 4080, 07839, Balearic Islands. Dus trek je wandelschoenen aan stap in de auto. Het is het zeker waard om deze plek te bezoeken.

lekkerboats side Lekkerboats Corendon