De vele gezichten van Ibiza

30 januari 2019 Redactie 467
De vele gezichten van Ibiza

Ibiza staat om vele dingen bekend, daarom zeggen mensen ook weleens dat Ibiza twee gezichten heeft. Uniek, prachtig en een ongekende schoonheid, maar Ibiza heeft ook een niet zo mooi gezicht dat eerder neigt naar een duistere kant.

 

Het enige verschil tussen het eiland en andere plaatsen, is dat het heel moeilijk is om een tussenweg te vinden. Je bent heel blij en sociaal of je bent somber en wilt je huis eigenlijk niet uit. Kalm als het wateroppervlak in Talamanca, helder als de zonsondergang in Benirras, en traag als de egels op het platteland. Of intens als de neonlichten op de club, stimulerend als de beats door de luidsprekers breken, en verwarrend als het laatste schot dat je gisteravond niet had mogen drinken. Ibiza heeft zoveel gezichten als je je kunt voorstellen. 

Je zult ervan houden of je haat het, dat is helemaal aan jou. Toch zal Ibiza je altijd een diep gevoel geven. De punten van het eiland die niet leuk zijn kun je helaas niet negeren; de prijzen van het eiland, hoe moeilijk het is om een fatsoenlijk huis te vinden, hoe oppervlakkig het soms word en hoe moe we elke keer zijn na ieder seizoen. Gelukkig zijn er ook genoeg goede punten die we niet kunnen ontkennen; de dromerige landschappen, alle kleine aspecten van de cultuur en dat diepe gevoel van vrijheid dat ons helpt ontdekken wie we zijn echt waar.

Ibiza is een eiland dat wij allemaal gezamenlijk delen en hiervan maken wat wij zelf willen.