De vierde editie van Ibizacinefest begint aanstaande vrijdag

30 januari 2020 Redactie 683
De vierde editie van Ibizacinefest begint aanstaande vrijdag

De Raad van Ibiza was gister gastheer van de officiële presentatie van de vierde editie van het Ibizacinefest festival, dat op vrijdag begint, met activiteiten die op 9 februari worden afgesloten.

De directeur van het festival, Xavi Herrero, legde uit dat vrijwel alle activiteiten en voorstellingen gratis zullen zijn. De structuur van het festival is verdeeld in 7 officiële competitieve secties, FEM-CINEMA Sectie, Parallelle Secties, Activiteiten en Professionele Sectie.

De openingsdag zal gewijd zijn aan eigen producties met betrekking tot Ibiza en er zullen in totaal 80 vertoningen zijn tussen speelfilms en korte films, met twee wereldpremières, drie Europese Premières en zeven Spaanse Premières, met werken die worden bekroond op het festival van Malaga of San Sebastian, evenals vier korte films die genomineerd zijn voor de GOYA 2020 en een winnaar op Cannes 2019.

De internationalisering van het Ibizacinefest is geconsolideerd met 75 nationaliteiten die de reeks van meer dan 1.400 inzendingen in deze editie vormen, onder leiding van de VS en Spanje, gevolgd door Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Canada en Zwitserland.

Het raadslid voor cultuur, onderwijs en erfgoed, Sara Ramón, heeft samen met de raadsleden voor cultuur van respectievelijk Sant Josep en Sant Antoni, Cristina Ribas en Maria Ramón, het evenement gepresenteerd.

Sara Ramón benadrukte het "auteur, alternatief en onuitgegeven" karakter van een wedstrijd die in de loop der jaren aan kwaliteit en publiek heeft gewonnen "door het bereiken van een Europees kwaliteitslabel dat het tot een van de prestigieuze benoemingen voor onafhankelijke cinema in Europa maakt".

"Vanuit het Departement van Cultuur hebben we ons tot doel gesteld om het maximale publiek te bereiken met een gevarieerd cultureel programma, dus we steunen initiatieven zoals dit festival, dat ons toelaat om als partners, via het belangrijke werk van de organisatoren, een breder publiek te benaderen".  De Raad draagt 15.000 euro bij aan de organisatie van dit festival.

De gemeenteraadsleden van Sant Antoni en Sant Josep hebben de culturele ruimtes van beide gemeenten die enkele van de voorstellingen en conferenties van deze bijeenkomst zullen organiseren, toegelicht. Het gemeentehuis van Santa Eulària werkt ook mee aan de overdracht van het Teatro España.