De wijken van Sant Antoni zullen een permanente aanwezigheid van de politie hebben

10 februari 2020 Redactie 787
De wijken van Sant Antoni zullen een permanente aanwezigheid van de politie hebben

De gemeenteraad van Sant Antoni heeft vandaag aangekondigd dat het een wijkagent korps heeft opgericht dat in de wijken van de gemeente en in de omgeving actief zal zijn "met als doel een figuur te creëren die dicht bij de burger staat en die de conflicten die in deze wijken ontstaan, zal helpen beheren en oplossen", leggen ze uit.

De wijkpolitie zal een hoofdkwartier hebben in het stadskantoor van Can Portmany, in Sant Rafel, en zal van maandag tot en met vrijdag 's ochtends werken.

De route zal de steden Sant Rafel, Sant Mateu, Santa Agnès, Buscastell en ses Païsses omvatten.

Het raadslid van Binnenlandse Zaken, Neus Mateu, legde uit dat "we met de herinvoering hiervan tegemoet komen aan een verzoek van de inwoners van de gemeente, die al enige tijd een permanente aanwezigheid van de politie in de wijken eisten".

"Het is de bedoeling dat de burgers van deze gebieden een politieagent in de buurt hebben en meer persoonlijke aandacht krijgen", aldus het raadslid, dat het initiatief als "zeer positief" heeft gewaardeerd omdat het "meer veiligheid en rust in de buurt biedt".

Het raadslid van Binnenlandse Zaken, Neus Mateu, heeft samen met het raadslid van Sant Rafel, Xicu Cardona, en het hoofd van de lokale politie van Sant Antoni, Javier Verdugo, de nieuwe wijkpolitiedienst voorgesteld aan de buurtvereniging van Sant Rafel.