De zestien belangrijkste gearresteerde gevangenen voor het illegale feest worden berecht

28 augustus 2019 Redactie 1926
De zestien belangrijkste gearresteerde gevangenen voor het illegale feest worden berecht

De 16 gearresteerd, die twee nachten in de gevangenissen van de Guardia Civil hebben doorgebracht, getuigen in het hof. Sommigen worden belast met verwondingen, anderen voor aanval en anderen voor ongehoorzaamheid.

De 16 belangrijkste mensen die door de Guardia Civil zijn gearresteerd voor de illegale partij die op zaterdag en zondag plaatsvond in een beschermd bosgebied van Platges de Comte, in de buurt van de Torre d'en Rovira, in de gemeente Sant Josep, zijn gisteren vrijgelaten met beschuldigingen na een getuigenis voor de rechtbank. De magistraat Carmen Martín, nam een verklaring af aan de gedetineerden.

Aan de deur van het gerechtsgebouw werd een bepaald geluid gegenereerd, maar zonder gevolgen. Daar wachtte een tiental vrienden op de gevangenen, een van hen met een hond. Een van deze mensen dreigde de fotografen en televisiecamera's aan de kaak te stellen als ze haar zouden filmen. "Maar het was onbeleefder dan agressief", verklaarde een van de fotografen.

In totaal hebben agenten van de Guardia Civil en de lokale politie in Sant Josep, Santa Eulària en Sant Antoni 73 mensen gearresteerd op het feest, maar 57 van hen werden vrijgelaten op beschuldiging van beschuldigingen na een getuigenis voor de Guardia Civil in de Can Sifre-kazerne.

Op dezelfde zondagmiddag hebben de agenten van de Guardia Civil de gearresteerden ondervraagd en geclassificeerd op basis van hun mate van verantwoordelijkheid in de feiten. De 57 gearresteerden die op beschuldigingen van Guardia Civil agenten zijn vrijgelaten, zullen naar de rechtbank moeten gaan om te getuigen wanneer dat nodig is om dit te doen.

Maandag feliciteerde Enrique Sanchez, de eilandbedrijfsleider van het staatsbestuur van Ibiza en Formentera, de agenten die aan de operatie deelnamen en benadrukte "het enorme geduld" dat ze hadden met een aantal van de jongeren, die zeer gewelddadig en zelfs buiten zichzelf waren.