Dertig dronken feestvierders maken zetten vlucht naar Ibiza op stelten

16 juli 2019 Redactie 2087
Dertig dronken feestvierders maken zetten vlucht naar Ibiza op stelten

Meer dan dertig dronkaards op dezelfde Ryanair-vlucht naar Ibiza? Daar moet wel onrust van komen. Het luidruchtige gezelschap zette vorige week woensdag ruim drie uur lang het toestel op stelten. Voor de overige passagiers werd de tocht vanuit de Schotse hoofdstad Edinburgh een ware nachtmerrie.

De vrienden hadden een wild vrijgezellenfeestje op de agenda staan. Maar waarom de ‘pret’ nog uitstellen, moeten ze gedacht hebben. “Terwijl we aan het boarden waren, begon de miserie al”, aldus een aanwezige vrouw. “Ze waren aan het roepen en hadden duidelijk te veel gedronken. Toen het vliegtuig aan het taxiën was, weigerden ze te gaan zitten.”

In de lucht ging de situatie van kwaad naar erger. “De meesten droegen een zwart T-shirt, met daarop een provocerende foto van de bruidegom. Eén feestvierder deed er nog een stevige schep bovenop, hij kwam homofoob uit de hoek en bleef het cabinepersoneel beledigen. De kinderen hadden allemaal schrik, één jongetje zat in elkaar gedoken en durfde zelfs niet naar het toilet.”

Één van de mannen begon daarna ook hard tegen de wanden van het vliegtuig te bonzen. “Hij riep dat hij eruit wilde. In de wereld van vandaag ontstaat er dan natuurlijk snel paniek. Maar niemand durfde ingrijpen, uit schrik om de situatie nog erger te maken.”

De hele vlucht lang bleef het onrustig. Een van de gasten morste bijvoorbeeld nog drank over andere passagiers, een andere probeerde op de schoot van een vrouw te gaan zitten. “Ik ben niet zo snel onder de indruk, maar na drie uur getier en geschreeuw ben je mentaal gebroken. De stewardessen hebben heel wat moeten incasseren, alle respect voor hen.”

Twee passagiers lieten van zich horen, via Twitter dan. “We zaten op de vlucht van Edinburgh naar Ibiza. Wat een nachtmerrie”, klonk het daar. “Meer dan dertig kerels die een vrijgezellenfeest wilden houden. Nog voor het vertrek liep de situatie uit de hand. Ze weigerden te gaan zitten en vloekten erop los. Ergens halverwege werd het toppunt bereikt, het personeel had het echt niet meer onder controle.”

“Proficiat aan de bemanning voor de manier waarop ze met deze dertig idioten omgingen”, besluit Viki Mendelssohn. “Onbegrijpelijk dat ze die grootste onnozelaar zo maar laten lopen, ze hadden hem meteen op een vliegtuig naar huis moeten zetten. Hij vormde een gevaar én beledigde jullie personeel.”