Deze buiten activiteiten zijn er te doen in april

18 maart 2019 Redactie 676
Deze buiten activiteiten zijn er te doen in april

In de maand april is het weer op Ibiza perfect, het niet te koud of te warm. Hierdoor worden er veel grotere buiten activiteiten georganiseerd. Hieronder vind je een kleine samenvatting over de activiteiten.

Ibiza Marathon, 6 april

De derde Ibiza Marathon is een avondwedstrijd die de lopers meeneemt op een reis door 42 km prachtig Ibiza landschap. Vertrekkend van Dalt Vila in Ibiza-stad, duikt de route diep in het binnenland van het eiland, langs witgeschilderde huizen en prachtig onderhouden landbouwgronden rond Puig den Vals, San Mateo en Santa Gertrudis. Dan is het terug naar de kust via Punta Arabí en Es Caná voor een laatste bloei aan zee. Inschrijven kost €70 euro voor 31 maart en daarna €90 euro.

Vuelta Ibiza MTB, 19-21 april
Het opvallende evenement voor de lente in de fietskalender is de Vuelta Ibiza MTB, een mountainbiketocht over het eiland, die terugkeert voor de 19e editie van deze Paasdag 2019. Drie etappes, verdeeld over drie dagen, verkennen 230 km aan onovertroffen landschappen en bijna 6000 meter hoogteverschillen. Er staan nog veel meer activiteiten op het programma om het hele gezin te vermaken en gezien het feit dat er vorig jaar meer dan 1000 renners hebben deelgenomen, is het beste om je nu alvast aan te melden.

Ruto de la Sal, 18 - 21 april
De Ruta de la Sal "Zoutroute" vindt plaats tijdens het paasweekend en is een van de populairste zeilregatta's van Spanje. Dit langlopende jaarlijkse evenement begon in 1989 om de heldhaftige zeilers te herdenken die in het midden van de negentiende eeuw naar Ibiza vertrokken voor zout vanwege een ernstige schaarste in Barcelona. Meer dan 300 jachten strijden om de trofee, met drie routes vanuit Barcelona, Denia en Mallorca op 18 april. Jachtliefhebbers zullen er zijn om de dappere zeelieden thuis te verwelkomen terwijl ze samenkomen op de finish in de haven van San Antonio.

Ibiza Media Marathon, 27 april
Doe mee met zo'n 1200 lopers terwijl ze in de avondzon van zaterdagavond sprinten in een van Ibiza's grootste sportevenementen, de Ibiza Media Maratón. Deze 21 km lange route gaat van San José naar Ibiza-Stad en loopt langs de zuidkust via Cala Jondal en Sant Jordi. Een gelijktijdige, veel minder zware, 10 km lange route vertrekt vanaf het Sant Jordi Hippodrome met dezelfde eindbestemming. Om deel te nemen aan de wedstrijd betaalt je €25 voor de halve marathon en €20 voor de kortere afstand.