Deze drie routes mag je niet missen

07 februari 2019 Redactie 1733
Deze drie routes mag je niet missen

Ibiza is een niet al te groot eiland, de totale oppervlakte van Ibiza bedraagt ruim 500 vierkante kilometer. Dit is ongeveer drie keer zo groot als Texel, om je even een meer inzichtelijk beeld te geven van de afstanden. Ben jij van plan een auto te huren? Dan vind je hier de drie leukste routes rond Ibiza.

Route zuid

Ibiza mag dan niet heel groot zijn, er is genoeg te zien en te beleven. Een lekker dagje weg met een huurauto door het zuiden van het eiland is van Ibiza Stad naar San Antoni. De havenstad aan de andere kant van het eiland, waarvan gezegd wordt dat Columbus er geboren zou zijn. Op weg erheen rij je midden over het eiland, je kan op de heenweg even stoppen in het pottenbakkersdorp Sant Rafel de Sa Creu en op de terugweg zijn Sant Jordi, Ses Salines en het natuurpark Ses Salines echte aanraders.

Route midden

Wanneer je de zuidkant van het eiland gezien hebt, dan is een rondje midden over het eiland ook zeker de moeite waard. Over de kleine zandweggetjes toeren is misschien wat stoffig, maar wel heel erg leuk natuurlijk. Bij een trip over het midden van Ibiza kan een bezoek aan Santa Gertrudis de Fruitera niet ontbreken. Dit dorp ligt echt bijna letterlijk midden op het eiland en heeft veel te bieden op gebied van winkeltjes en boetiekjes met lokaal handwerk. Als je weer richting de kust gaat kom je langs Santa Agnes de Corona. Een dorp dat samen met het landschap nog echte rust uitstraalt. De ideale plek om je huurauto even te parkeren en een wandeling te maken tussen de vele boomgaarden vol met amandel, citroen en sinaasappelbomen.

Route noord

Tijdens een autotrip naar de noordkant van Ibiza kom je al vrij snel langs Santa Eulària del Riu. Met de twee grootste hippiemarkten van het eiland, is dit echt een plek waar je geweest moet zijn om te kunnen zeggen dat je Ibiza helemaal hebt beleefd. Wanneer je verder rijdt naar de noordpunt van het eiland, dan zul je behalve grotten, baaien en vuurtorens ook kunnen genieten van echte oude dorpjes, zoals San Carles de Peralta of Port de Sant Miguel. Op dit deel van het eiland heb je meer dan genoeg lekkere tapasrestaurantjes en zonnige terrasjes.

 

Tip: Ook op onze website kan je voor jou vakantie op Ibiza gemakkelijk een huurauto regelen!

 

 

 

 

Bron: autohurenibiza