Deze juweeltjes kende je nog niet

30 mei 2019 Redactie 1903
Deze juweeltjes kende je nog niet

Als je deze plaatsen wilt ontdekken, doe dit dan op een verantwoordelijke manier. Ze zijn bijzonder en verdienen het om zo te blijven, dus vermijd rommel of beschadiging van uw pad en laat alleen je voetafdrukken achter.

Las PuertAs del Cielo
Omringd door dennenbos is dit afgelegen uitkijkpunt net buiten Santa Inés een echt juweeltje. De letterlijke vertaling van de naam is "Heaven's Gate". Zo genoemd, omdat de rotsachtige uitloper Ses Margalides een natuurlijke poortboog heeft en de zee zich tot in het oneindige lijkt uit te strekken. Het is bijzonder mooi bij zonsondergang.

Es Amunts Natuurlijke Parklandschap
Van San Antonio in het westen tot San Carlos in het oosten strekt zich het 15.000 hectare grote beschermde park Es Amunts uit. Er is een ruige kustlijn, bergachtige pieken, velden en een overvloed aan inheemse fauna. Gemakkelijker te verkennen zijn de kustgebieden van Cala Xarraca, de haven van San Miguel en Cala Salada, maar omdat het meer dan 25% van het eiland is, liggen er nog veel meer juweeltjes om te ontdekken.

Punta Galera
Even verder ten zuiden van Cala Salada aan de westkust ligt Punta Galera ten noorden van San Antonio op de weg naar Santa Inés. Bekend om rotsformaties die vreemde natuurlijke planken vormen, bieden ze ook het perfecte vlakke platform om je handdoek neer te leggen en de stralen op te vangen. Deze planken doen ook dienst als trap naar boven, waardoor de navigatie iets minder gevaarlijk wordt. Helemaal ongerept, vindt je hier geen beachclubs of luid bonkende muziek.

Het dorp San Juan
De wereld wordt kleiner - en dat geldt ook voor Ibiza. Het laatste overgebleven dorp van het eiland is schilderachtig en volledig vrij van internationale ondernemen. San Juan kan zelfs claimen dat het een van de meest unieke gebouwen van de Balearen heeft. Zondagen, waar de altijd populaire markt wordt gehouden, is de beste tijd om te gaan. Je kunt zelfs proeven van een heerlijke zelfgemaakte Hierbas likeur.

Salinas naar Cap D'es Falco Wandeling naar Cap D'es Falco
De 136 meter boven de zeespiegel en de thuisbasis van verschillende roofvogels. Haal een heerlijke frisse neus en maak een trektocht vanuit Las Salinas. Wees gewaarschuwd, dit is geen wandeling die geschikt is voor beginners. Met vijf uitdagende toppen op de route, moet je goed uitgerust en goed gekleed zijn. Het resultaat is het prachtige uitzicht over de zoutpannen als je eenmaal op de top bent aangekomen.