Directe vluchten naar de VS en Canada op de planning

18 oktober 2019 Redactie 899
Directe vluchten naar de VS en Canada op de planning

Ibiza naar New York Direct, Ibiza naar Miami en Ibiza naar Toronto Direct, plus 11 nieuwe Europese bestemmingen. Een vergadering van het Airport Routes Comité heeft gedetailleerde plannen om directe langeafstandsvluchten naar Ibiza te realiseren.

Het Air Connectivity Plan 2020-2022 moet ervoor zorgen dat Ibiza directe langeafstandsverbindingen heeft met New York en Miami in de VS, plus Toronto in Canada en nog eens elf nieuwe Europese bestemmingen. De minister van Verkeer en Huisvesting van de Balearen, Marc Pons, werd vergezeld door de adjunct-directeur van het Agentschap voor Toerismestrategie van de Balearen (AETIB), vicevoorzitter Torres; en de voorzitter van de Consell d'Eivissa, vicevoorzitter Torres. Ook de luchthavenautoriteit AENA, de regering, de gemeenteraad van Sant Josep en anderen nemen deel aan het ambitieuze project om de vliegverbindingen van Ibiza uit te breiden.

Uitleg van de plannen met betrekking tot de capaciteit, Pons zei dat hoewel de Ibiza luchthaven meer passagiers had in 2018 dan 2017, het eigenlijk minder vluchten had. De boodschap van de commissie is dat de vraag van deze extra locaties er is en moet worden ontwikkeld. "Ons rapport dat deze routes analyseert, heeft de vraag aangetoond, en ook welke luchtvaartmaatschappijen geïnteresseerd zijn in de exploitatie ervan, en hoe ze kunnen worden aangemoedigd om dit te doen".

Er zijn geen details gegeven over wanneer een rechtstreekse vlucht van Ibiza naar New York een realiteit zou kunnen zijn, maar de commissie zegt duidelijk dat rechtstreekse vluchten naar de VS en Canada op korte termijn hun doelstellingen zijn.

Vicent Torres (AETIB) zei dat het noodzakelijk is om het seizoen te verlengen, niet om de vluchten tijdens het toch al veeleisende hoogseizoen te verhogen. Torres zei dat er vraag was naar extra laag- en laagseizoentoerisme op de Spaanse thuismarkt, plus Duitsland, Zweden, Portugal, Rusland, Zwitserland, Denemarken, Frankrijk, Ierland en Roemenië.