Dode zeeschildpadden

23 juni 2015 Redactie 216

dode-zeeschildpadIBIZA - Twee Caretta Caretta schildpadden, ook bekend als Boba schildpadden zijn dood aangetroffen in de wateren van de Balearen gevonden.

Veronica Nunez, oceanograaf van het Recovery Center of Marine Species (CREM), is geen van twee de schildpad die in begin juni eieren wilde leggen op het strand van Santa Eularia. Dit dier was namelijk getagd en kon zodoende eventueel herkend worden.

De eerste aangetroffen schildpad had een schild van ongeveer 48 centimeter en werd voor het eerst waargenomen in de wateren van Cala Saona afgelopen vrijdag. Zondag werd het dier echter drijvend gevonden in het water bij Es Freus en was het dood. Autopsie zal uit moeten wijzen waaraan het beest is overleden.

In de haven van Ibiza werd ter hoogte van dok 4 een tweede exemplaar dood aangetroffen. Deze bleek een stuk groter en mat 69 centimeter. Het kadaver werd versleept naar de kant om het te kunnen onderzoeken.

Volgens het oceanograaf Recovery Center of Marine Species (CREM) is de doodsoorzaak vooralsnog niet bekend, maar beide dieren hebben kneuzingen en snijwonden op hun hoofd.