Doek valt voor Booom!

02 november 2014 Redactie 263

booom-geslotenIBIZA - De club Booom! is afgelopen vrijdag voor de laatste keer open geweest. Ondernemer Giuseppe Cipriani verloor een rechtszaak die gehouden werd bij het hof van Palma.

Er was een meningsverschil ontstaan tussen de uitbater en de eigenaar van het pand aan de Passeig Joan Carles I. Lange tijd werd er geen huur betaald door het bedrijf van de ItaliaanClub Play Door Cirpirani SL,, de officiële huurder van het pand. Een breuk met de voormalige partner, de Jordaanse miljonair Eyhab Jumean, deed de zaak ook geen goed en er ontstonden vanaf augustus enorme schulden. Personeel werd niet betaald, de huur niet en ook de sociale lasten werden niet meer afgedragen. De 130 medewerkers van Cipriani's club hebben al maanden geen salaris ontvangen en de vraag is nu ook of ze dat ooit nog gaan krijgen.

Cipriani is ook de eigenaar van het luxe restaurant Downtown in Ibiza, op korte afstand van de discotheek. Ook bezit de zakenman zaken in Monte Carlo, Abu Dhabi, Moskou, Miami, Los Angeles, New York, Istanbul en Hong Kong.

Booom! is twee seizoenen open geweest op Ibiza.