Door storing schiphol gezin zonder koffers op Ibiza

03 juli 2019 Redactie 776
Door storing schiphol gezin zonder koffers op Ibiza

De allereerste vlucht van de twee jonge kinderen van Denise Dikstaal uit De Goorn en haar man moest er een worden om nooit te vergeten. Maar door de grote bagagestoring zaterdag op Schiphol bleven de koffers van het gezin achter in Nederland.

“Wij waren aangekomen op Ibiza en eigenlijk ging de vlucht voorspoedig,” vertelt Denise. “Maar toen stonden we bij de bagageband en toen kwamen onze koffers niet.” Die blijken na een belletje naar KLM nog in Nederland te staan. “We zitten hier met twee kinderen, we hebben geen koffers. Hoe gaan we dit oplossen?”

Het gezin wordt geadviseerd naar een balie op het vliegveld te gaan om daar een aantal formulieren in te vullen. “We hadden daar denk ik wel twee uur gezeten om alles te regelen. Toen we het hadden ingevuld gingen we maar naar het hotel. ‘’ Elke dag belt de man van Denise met KLM, maar steeds krijgt hij te horen dat zij het ook niet weten. Ondertussen zit het gezin met lege handen. “Je bent met twee kinderen, waaronder een zoontje van tien maanden. Al zijn voeding zit in die koffer en al onze kleding, want we hebben eigenlijk helemaal niks.”

Het gezin krijgt van KLM wel een tegemoetkoming van 100 euro per koffer voor het doen van noodzakelijke aankopen. “Met vier personen, twee volwassenen en twee kinderen, is dat natuurlijk heel weinig. Uiteindelijk zijn we nu al 600 euro kwijt om onze kleding, shampoo, tandpasta, babyvoeding en babyspullen te kopen.”

Op hulp van de luchtvaartmaatschappij hoeft het gezin niet te rekenen. “We worden van het kastje naar de muur gestuurd. We hebben een code gekregen waarmee we op de site van KLM kunnen zien waar onze koffers zijn en daar staat bij dat ze het niet weten.”

 

Bron: Hartvannederland.nl