Drugsbende in Uruguay ontmanteld

16 januari 2020 Redactie 782
Drugsbende in Uruguay ontmanteld

Uruguayaanse politie heeft een drugsbende ontmanteld onder leiding van een Uruguayaans echtpaar dat drugs naar Tenerife en Ibiza smokkelde, zei het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Uruguay (MI) vandaag.

In een verklaring zei het MI dat ze tijdens de operatie, genaamd Operatie T-F Tube, een passagier arresteerden die probeerde naar Ibiza te reizen met cocaïne hydrochloridum in zijn bagage.

Daarnaast werden vier andere personen gearresteerd bij verschillende huiszoekingen in het kader van de operatie, die onder meer leidden tot de inbeslagname van wapens en munitie.

Het document voegt eraan toe dat de operatie begon in september vorig jaar, rond een organisatie die bestond uit Uruguayanen en Argentijnen die, samen met enkele burgers van Spanje, betrokken waren bij de introductie van cocaïne op Tenerife. Ze maakten gebruik van cilindrische buizen die de stof in een verborgen compartiment opbrachten. Na vier maanden van coöperatief onderzoek tussen beide landen is het gisteren gelukt om de organisatie, die door een paar Uruguayanen werd geleid, te ontmantelen. In die zin heeft de Uruguayaanse politie een operatie uitgevoerd op de internationale luchthaven van Carrasco, aangezien zij door middel van een moeizaam onderzoek heeft kunnen vaststellen dat een Uruguayaanse burger op die datum naar Ibiza zou reizen, waarschijnlijk met verdovende middelen in zijn bagage.

Nadat de tassen van de passagier waren gelokaliseerd, werden ze gescand en werden zes vellen cocaïne hydrochloridum met een gewicht van 3.217 gram verborgen in verschillende dubbele bodems gevonden. Naast de drugs nam de politie ook een mobiele telefoon en 1.000 euro contant geld in beslag. Vervolgens hebben ze verschillende zoekacties uitgevoerd, waarbij ze wapens van verschillende kalibers, kogels, een auto, contant geld en mobiele telefoons in beslag hebben genomen.