Drugsdealers gepakt

26 september 2014 Redactie 221

aeropuerto_eivissa_luchtIBIZA - Een speciaal rechercheteam van de politie op Ibiza heeft vanmorgen drie drugsdealers opgepakt. Eén van de arrestanten was een op de luchthaven gestationeerde politieagent.

De centrale Operations Unit (UCO) van de Guardia Civil in Madrid heeft, in samenwerking met de Zwitserse politie, vanochtend in alle vroegte drie mensen aangehouden op verdenking van drugshandel, afpersing en deelname aan een criminele organisatie. De drie zijn meteen afgevoerd naar Madrid, waar ze zullen worden voorgeleid.

Het drietal werd om drie uur in de ochtend aangehouden, een paar uur voor de landing van een privé jet op de luchthaven van Ibiza. Dit vliegtuig zou een grote hoeveelheid cocaïne aan boord hebben. Bronnen spreken over tientallen, mogelijk honderden kilo's, volgens Periodico.

De zaak is vooralsnog gehuld in mysteries, de onderzoekers willen er niet veel over kwijt op dit moment. De arrestanten werden met spoed overgebracht naar het Hoge Hof van Madrid, terwijl normaal arrestanten op het eiland eerst worden voorgeleid voor de rechtbank op Ibiza. Er is naar verluidt een onderdeel aangehouden van een grote internationale bende.