Drugsdealers voor het hekje

23 september 2014 Redactie 280

drugsdealers-voor-het-hekjePALMA - De rechters van het Provinciaal Hof behandelen vandaag de zaak van zes vermeende drugsdealers en nog vijftien van hun handlangers. De meeste verdachten werden in 2011 in San Antonio op Ibiza aangehouden over verdenking van de handel in verdovende middelen.

De meeste verdachten zijn van Britse komaf, maar er zijn ook twee Ieren onder de verdachten. In de zomer van 2011 werd na een onderzoek van de politie een grote operatie gestart in de strijd tegen de drugshandel in San Antonio, wat resulteerde in de aanhouding van de verdachten en de inbeslagname van xtc pillen, LSD, MDMA-poeder, ketamine, mephedrone en andere stoffen. De verdachten worden geconfronteerd gevangenisstraffen variërend van zes tot negen jaar en boetes variërend van 200.000 tot 500.000 euro.

Het Provinciaal Hof oordeelt deze week over het lot van A.D.P., die werd betrapt door agenten van de Nationale Politie in de lokale jachthaven Marina Botafoch. Hij was in het bezit van 13 tabletten met de stof MDAM. De beschuldigde kan voor drie en een half jaar de gevangenis in. De rechters zijn ook van plan M.B.Z. te veroordelen, die in september vorig jaar werd gearresteerd met bijna een kwart van een kilo hasj en een halve gram cocaïne. Hij kan tot vier jaar cel veroordeeld worden. De volgende op de rol van de rechters is A.M.R.C., die werd gearresteerd in oktober vorig jaar in Playa d'en Bossa met ongeveer 20 gram cannabis en drie en een half gram amfetamine. Deze dealer kan tot drie en een half jaar veroordeeld worden.

Tenslotte worden ook M.L.G. en J.J.M.C. verwacht om voor het hekje van de rechters te verscijnen. Zij werden in juni 2012 aangehouden toen zij probeerden om 695 gram cocaïne het eiland op te smokkelen met een straatwaarde van 52,514.56 euro.