Dubbel budget openbaar vervoer

29 november 2016 Redactie 291

ibiza-busIBIZA - De consell heeft bekend gemaakt dat het budget voor het openbaar vervoer op Ibiza voor het jaar 2017 verdubbeld zal worden. Met deze forse investering hoopt de overheid de gigantische groei van het verkeer op de wegen van het eiland een klein beetje de kop in te drukken.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De voorzitter van de Consell, Vicent Torres, legde uit dat in totaal € 4.700.000, geïnvesteerd zal worden in het openbaar vervoer volgend jaar. IN 2016 was het budget 2,1 miljoen euro. Nog nooit eerder is er zoveel geld uitgetrokken voor het openbaar vervoer.

Het geld zal gebruikte worden voor meer en verbeterde bushaltes (1,5 miljoen) op zowel de school- als reguliere lijnen. Ook komt er een nieuwe lijn tussen de luchthaven en San Antonio die San Jose zal passeren en deze lijn wordt voorzien van een elektronisch systeem waarbij de passagiers bij de bushalte kunnen zien hoe lang het duurt voor de bus er aan komt.

Een klein deel van het budget zal ook opgaan aan de busverbindingen naar de stranden die in de zomer verboden terrein zijn voor auto's zoals bijvoorbeeld Cala Salada.

De senioren korting zal blijven en de kortingsregeling zal worden uitgebreid naar jongeren die een risico lopen op sociale uitsluiting en langdurig werklozen.
[/s2If]