De Dutchies op Ibiza

06 april 2017 Lisa 3292

Ben je lekker op vakantie maar heb je nog zoveel trek in een lekker vertrouwd patatje met of een broodje kroket? Spanjaarden kennen dat helaas niet maar gelukkig hebben wij Nederlanders een aantal plekjes gevestigd op dit eiland waar wij alsnog onze Hollandse hap kunnen snaaien!

Wat altijd een erg gezellig café is, is Café de Hoeck. Dit bruine café is te vinden in Figueretas. Sinds ze een jaar geleden van eigenaar zijn gewisseld is er eigenlijk niet veel veranderd. Naast de Nederlandse snacks op de menukaart vind je op de zondag ook een dagmenu. Van Surinaamse roti tot Indische gerechten kan je hier je zondag avond diner perfect besteden. Daarnaast staat kipsaté en bami ook op de kaart. In het laagseizoen is café de Hoeck elke donderdag tot zondag geopend vanaf 17:00 uur. Hier komen veel Nederlandse inwoners van het eiland samen om te smullen van een portie bitterballen en gezellig voetbal te kijken.

Lopen we een straat verder dan vinden we Bar Home Loos. Deze bar bestaat al 10 jaar en is ook gelegen in Figueretas. Hier serveren ze een breed aanbod van paella tot Nederlandse snacks. Zo is hier voor ieder wat wils en je hebt ook nog is een prachtig uitzicht op zee!

Beach café Tulipan is een bar gelegen aan de boulevard van San Antonio. Hier heb je een prachtig uitzicht over de baai en kan je van een mooie zonsondergang genieten. Je kan terecht voor zowel Spaanse- als Nederlandse tapas en van Nederlandse tot internationale gerechten. In de bar en restaurant serveren ze ook heerlijke cocktails en je kan hier terecht vanaf 14 April tussen 12:00 uur tot 03:00 uur.

Als we iets verder het noorden in gaan komen we bij Cala Llonga. Hier bevindt zich de Baron Bar. Dit Nederlandse restaurant heeft elke dag van de week een afwisselend dagmenu. Van viskibbeling of hamburger dag tot ovenschotels. Er wordt hier van alles geserveerd dat bekend is bij de Nederlanders. Houd hun Facebook pagina in de gaten voor het dagmenu.

Rita’s Kantina is te vinden in San Antonio, dit Nederlandse restaurant met een Indische tintje serveert heerlijke bami gerechten, sate’s en shoarma. Een mix van Nederlandse en Spaanse gerechten zijn hier te vinden op de menukaart. Het valt op dat dit restaurant erg druk bezocht wordt door local’s en de prijzen zijn erg redelijk. Het restaurant is trouwens het hele jaar geopend!

Eet je liever thuis, dan kan dat ook! Dan is er de enige echte Nederlandse supermarkt Diferente op ibiza! Hier kan je alle Nederlandse snacks kopen en thuis lekker frituren. Niet alleen de vette hap is hier te vinden maar ook alle Johma salades, vleeswaren voor op brood, tijgerbrood, chocomelk en noem maar op. Differente is te vinden in Santa Eularia aan het eind van de hoofdweg.  Zo kan je lekker je Nederlandse boodschappen doen op vakantie!