Een 21-jarige sterft na een auto-ongeluk in Formentera

17 augustus 2021 Redactie 2045
Een 21-jarige sterft na een auto-ongeluk in Formentera

In de nacht van afgelopen maandag heeft zich een ernstig auto- ongeluk voorgedaan in Formentera, waar in totaal vijf gewonden gevallen zijn. Eén van hen is zelfs overleden. Het ongeluk gebeurde rond drie uur ’s nachts tussen twee voertuigen op de Mola- weg.

De bestuurder van één van de auto’s, een 21-jarige jongeman is dinsdagochtend als gevolg van het verkeersongeluk overleden in Son Espases. Dit is bevesrtigd door de Ibiza- en Formentera Health Area. Het slachtoffer was vanmorgen per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis op Mallorca na een hartstilstand. Het medisch team heeft na de hartstilstand met verschillende pogingen de jongeman weer stabiel gekregen waarna ze beval gaven voor overplaatsing.   

 

De inzittenden van de andere auto, een 19- jarige jongeman, twee 16- en 17 jarige vrouwen, zijn overgebracht naar het Formentera- ziekenhuis. Een andere gewonde is op eigen kracht bij het ziekenhuis aangekomen.

De 19- jarige jongen zal worden opgenomen voor trauma en de rest blijft ter observatie nog in het ziekenhuis en zullen naar verwachting deze dinsdag worden ontslagen.

 

Zoals vanmorgen op 061 gemeld, is dit ongeval geassisteerd door een Advanced Life Support Unit en een andere Basic Life Support Unit. Mrede hebben vier brandweerlieden geholpen om de slachtoffers uit de voertuigen te halen en rond 05.30 uur in de ochtend van deze dinsdag hebben ze de weg heropend voor het verkeer na het uitvoeren van de bijbehorende schoonmaakwerkzaamheden, zoals gemeld door de Consell de Formentera.