Een 25 jarige jongen valt van een klif en is in kritieke toestand

13 november 2019 Redactie 732
Een 25 jarige jongen valt van een klif en is in kritieke toestand

Een 25-jarige jongen is in kritieke toestand op de ICU van het Can Misses Hospital na een val van een 8 meter hoge klif in het gebied van Cap des Falcó in Sant Josep. Zijn vader, die hem te hulp kwam, raakte ook gewond toen hij op 2 meter hoogte van de rotsen viel.

De gewonden, van Spaanse nationaliteit, werden dinsdag om 20.15 uur opgenomen in het ziekenhuiscentrum, waar de traumacode werd geactiveerd, waarbij artsen van de ICU en Emergency, maar ook traumatologen, anesthesisten en chirurgen betrokken waren, heeft de Gezondheidsruimte van Ibiza en Formentera gemeld.

Zo kwam de Maritime Rescue helikopter van zijn basis in Palma om deel te nemen aan de redding en vervolgens om 20:15 uur de gewonden over te brengen naar het Hospital de Can Misses. Bronnen van de Guardia Civil leggen uit dat een getuige van de gebeurtenissen de gewonde vader en zoon te hulp kwam en te allen tijde meewerkte aan de redding.

De vader, 62 jaar oud, werd toegelaten tot de Spoedeisendehulpdienst voor polytrauma en vanochtend werd hij ontslagen na de hele nacht in observatie, volgens de Pitiusas Health Area. De moeder van de jongeman was ook aanwezig.

Volgens de informatie die aan de brandweerlieden van Ibiza is gegeven, heeft de jongeman psychische problemen en zou hij van de klif gesprongen zijn om te proberen zelfmoord te plegen.