Een bezoek aan één van deze restaurants is zeker de moeite waard

16 september 2019 Redactie 2617
Een bezoek aan één van deze restaurants is zeker de moeite waard

Geen enkele zomer zou compleet zijn zonder de kans om de subtiele evoluties die eigenaar Rodolphe Sachs en Executive Chef Diego Dechecco in deze eeuwig populaire eetgelegenheid hebben door te nemen van het restaurant Sa Punta in Talamanca.

Vanaf het moment dat je over de drempel van Sa Punta stapt, wordt je altijd verwelkomd door de glimlach van het mooie en gastvrije bedienend personeel. Niets lijkt ooit te veel moeite en elk lid van het team doet extra inspanning om de gasten te begroeten en in al hun behoeften te voorzien.

Voor 2019 heeft de locatie een zeer zachte en verrassend verfrissende make-over ondergaan. Weg is de witheid van vloer tot plafond, op sommige plaatsen vervangen door de warmere tinten van tropisch hardhout en riet. Met een beetje steun van getalenteerde lokale kunstenaars zijn er fantasierijke kleuraccenten te zien die de muren sieren. Het meest opvallende van alles is een verbazingwekkend, multidimensionaal drieluik van de Ibizaanse kunstenares Marta Torres - de diepte van de kleur en het gebruik van textuur zijn synoniem voor de creativiteit in de keuken.

Nu vloeit het restaurant naadloos over in het Aziatisch geïnspireerde Ginger-restaurant en de levendige kleurrijke artefacten die te koop zijn in de Libanese designwinkel en de bar op het dak van het restaurant Patchwork. Beide zusterrestaurants bevinden zich op dezelfde locatie en bieden mogelijk de meest uiteenlopende uitmuntende keuken binnen één ruimte op het eiland.

De vreugde van het eten in Sa Punta is de enorme variëteit aan gerechten om te proeven en te ontdekken. Als een moderne Marco Polo kan het avontuurlijke diner gebruik maken van culinaire elementen uit alle drie de invloedrijke regio's van het restaurant: Mediterraan, Midden-Oosten en Aziatisch.