Een claim van € 90.000,- voor intimidatie voor de seksuele status van een werknemer

01 oktober 2019 Redactie 1058
Een claim van € 90.000,- voor intimidatie voor de seksuele status van een werknemer

Het CGT van Ibiza en Formentera en haar algemeen secretaris, Rafa Sánchez, hebben een klacht ontvangen waarin ze meer dan 90.000 euro claimen voor de publicatie dat het restaurant La Casa de la Pizza een van de werknemers van het restaurant had lastiggevallen vanwege zijn seksuele geaardheid, wat eindigde in een mishandeling toen hij het geld ging claimen op zijn loonlijst.

Het nieuws ging naar de media toen de jongen, die zich volgens het CGT gepest voelde, en een strafrechtelijke klacht indiende tegen de eigenaar van het restaurant. Na een onderzoek ontdekten ze dat zijn werknemers ook niet goed werden ontslagen. Deze feiten zijn door het CGT openbaar gemaakt na melding aan de Arbeidsinspectie.

"Het spijt ons zeer dat we gedwongen zijn dit nieuws te publiceren. Geen enkele werknemer zou moeten meemaken wat onze kameraad Ignacio heeft meegemaakt en niemand zou van zijn werknemers moeten kunnen profiteren. Daarom zal de CGT verslag blijven uitbrengen. We zullen niet zwijgen over deze of andere zaken. We genereren hun rijkdom, we verdienen hun respect," leggen ze uit in een verklaring.

De leden van de vakbond hebben een bijeenkomst voor 17 oktober om 11:30 uur voor de deuren van de rechtbank nummer 3 van Ibiza bijeengeroepen. "Daarin zullen we onze steun betuigen aan Rafa en iedereen die ons vakbondswerk wil beperken,' concluderen ze.