Een dagje naar het tropische Formentera!

06 september 2021 Redactie 709
Een dagje naar het tropische Formentera!

De zomer is nog niet voorbij (althans de zon schijnt nog altijd op het zonnige eiland) ! En daarom gaan we nog even door met things you can not miss op Ibiza! Met dit keer uitgelicht een tripje naar Formentera. Twijfel je hier nog over? Don’t, het is echt de moeite waard!

 

Wat kun je verwachten? Je komt alleen op dit eiland per boot vanaf Ibiza- stad. Het is één van de mooiste eilandjes van de Middellandse Zee en ligt op een klein uurtje varen. Er varen verschillende maatschappijen naar het eiland: Baleria, Trasmapi, Mediterranea en Aquabus. De eerste drie hebben snellere veerboten en hierbij doe je er dan ook ongeveer 30 minuten over. De Aquabus zo een 40 minuten, wel scheelt dit in prijs en grootte van de boot. Tickets voor de reguliere veerboten kosten €30. Voor de Aquabus betaal je €19,99 voor een volwassenen. Je kunt vooraf je tickets online kopen en anders zijn hier winkeltjes voor te vinden in Ibiza- stad.

 

Formentera is een niet erg groot eiland, het is slechts 83m2 km (11 km lang) en heeft zo een 11.000 inwoners. Zo nemen ook erg veel mensen de fiets op het eiland. Let op (en ja dit is ons overkomen), er is een lange- en korte route. Vraag hierom ook naar de weg bij de fietsverhuur plaats of een kaart mee zodat je vooraf een keuze kunt maken welke route je neemt! Je vindt de verhuur plekken al direct als je aankomt. Ook is het hier mogelijk een scooter te huren. Formentera heeft prachtige natuur en baaitjes. Helderblauwe zee en een relaxte sfeer. De hoofdstad is Sant Francesc Xavier, welke net zo klein en knus is als de rest van het eiland. Uitstekende restaurants, leuke winkeltjes en schattige huisjes kun je hier terugvinden.

 

Er zijn ook, net als op Ibiza, erg goede restaurants te vinden op het eiland. Zo bevindt Bona Espina zich in het oude centrum van Formentera. De styling is hier subliem en ook de kleine kaart is de moeite waard hier een keer te eten! Ceviche, pasta, een goed stuk vlees en uiteraard verse vis staan hier op de menukaart. Er zijn naast dit restaurant nog vele pareltjes te vinden op het eiland, zoek de volgende restaurants dan vooraf ook even op: Chezz Gerdi, Gecko Beachclub, Juan Y Andrea, Beso Beach, El Tiburon, Pirata, 10 Punto 7, Cashbah, Aqua I Farina en El Mirador.

 

Fotobron: naturescanner.nl