Een erg leuk feestje bij Km5 op zondag

21 april 2014 Redactie 284

5-upSAN JOSE - Soms zijn er van die feestjes, waarvan je stevig baalt. Balen dat je ze niet eerder ontdekt hebt. We spreken over het vorig jaar gestarte 5-Up in het restaurant Km5.


Fijne mensen, fijne muziek en natuurlijk fijn eten. Van Hollandse bodem, georganiseerd op Ibiza. Uitstekende ingrediënten toch? De roots van het feest 5Up zijn van Nederlandse komaf zo bleek. Muziekproducent en percussiespeler Donaes Platteel en DJ Ken Abel (de vroegere wederhelft van Ram, van het duo Bas en Ram) organiseren in de warme ambiance van het restaurant fijne feestjes zo bleek gisteren. Vanaf een uur of 21 wordt er aangezeten voor het diner. Voor Spaanse begrippen wellicht iets aan de vroege kant, maar gezien het gehalte Nederlandse gasten van het muzikale duo is de tijd eigenlijk prima. Zeker ook als je beseft dat er vanaf een uur of 23.00 een dansje gedaan kan worden. En dat dansje is iets wat je niet kunt weerstaan want oude tijden lijken te herleven als je hoort dat er een heuse Deephouse sound uit het Pioneer geluidsysteem komt. Wij noemen het graag Balearic house omdat we fijne herinneringen hebben aan deze muzieksoort waarvan het lijkt of het een beetje aan het uitsterven is, terwijl Ibiza er groot mee is geworden, refererend aan plekken zoals Space Terrace in vroeger tijden.

Op de dansvloer treffen we allerlei pluimage aan maar wat ons vooral opvalt is dat het netwerk van de organisatie er één is wat veel organisaties jaloers op kunnen zijn. Veel mooie mensen, goed gekleed en misschien nog wel belangrijker allemaal warme mensen. Zeer sociaal en stuk voor stuk in voor een praatje. Gezelligheid alom!

5up-flyer

Het feest in Km5 wordt iedere zondag gehouden en duurt tot 4 uur. En je kunt de tijd mooi vullen nadat je van een beachclub komt op zondag, of voordat je naar één van de grote clubs afreist. Gezien de opkomst op 20 april - het seizoen is nog lang niet van start gegaan - verwachten wij dat dit best wel eens een heel populair feest kan gaan worden.

O ja, ook weer zo'n aangenaam gebaar, de cd die we van Donaes kregen zodat we nog een tijd konden nagenieten van de heerlijke muziek. Gelukkig is deze ook op soundcloud te beluisteren voor de thuisblijvers.
[soundcloud]https://soundcloud.com/ken-abel/5-up-ken-abel-donaes-km-5-ibiza-cd1-2014[/soundcloud]

[caption id="attachment_1857" align="alignnone" width="735"]5up-feestje Erick Eerdhuizen, Bas Abels en Patricia Matters[/caption]