Een gebouw in het centrum van Ibiza-stad werd geëvacueerd vanwege een brand in een naaiatelier

27 oktober 2019 Redactie 892
Een gebouw in het centrum van Ibiza-stad werd geëvacueerd vanwege een brand in een naaiatelier

Een gebouw op het plein Enrique Fajarnés moest deze zondagochtend kort na vijf uur worden geëvacueerd als gevolg van een grote brand op de eerste verdieping van het gebouw, waar volgens de geraadpleegde bronnen een naaiatelier was geïnstalleerd dat bijna volledig is afgebrand.

Om de vlammen, die van het balkon van het huis afkomstig waren, in bedwang te krijgen, was het noodzakelijk dat zeven leden van het Isulaire Brandweerpark en drie vrachtwagens, waarvan één met roltrap in actie kwamen. De plaatselijke politie is ook naar de plaats van het ongeval gekomen en heeft het gebied afgesloten, een van de straten op de Avenida Isidor Macabich en de kruising met de Calle Fray Vicente Vicente Nicolás gesloten.

Ondanks de ernst van de brand hebben zich geen verwondingen voorgedaan en de snelle actie van de brandweerlieden heeft verhinderd dat de vlammen zich binnenin naar de bovenverdiepingen konden verspreiden.

Desondanks is het balkon op de tweede verdieping aangetast en de hitte van de vlammen heeft een deel van de structuur van de schuifgordijnen met kristallen van de vloer waarboven de gebeurtenis heeft plaatsgevonden gesmolten, wat een grote angst in de buurt heeft gecreëerd.

Blijkbaar lag er op de vloer waar de brand begon een veelheid aan stoffen en kleding en volgens de eerste informatie lijkt alles erop te wijzen dat er een naaiatelier was geïnstalleerd. Dit feit heeft, naast de snelle verspreiding van de vlammen, een belangrijke rook veroorzaakt die het trappenhuis van het gebouw opklimt naar de bovenste verdiepingen.

De buren hebben hun huizen in pyjama's verlaten en konden pas kort na zeven uur 's morgens, toen de brand gedoofd werd, naar hun huizen terugkeren.

Op dit moment zijn de oorzaken van deze brand onbekend, hoewel de mogelijkheid van kortsluiting in de elektrische installatie wordt overwogen.

 

brand_2.jpg