Een man gewond geraakt bij een huisbrand

25 november 2019 Redactie 694
Een man gewond geraakt bij een huisbrand

Agenten van de lokale politie en van de civiele bescherming van Santa Eulària hebben vanmorgen samengewerkt met de brandweer van Ibiza en met de 061. Een waarschuwing voor de brand van een huis in het gebied van Valverde, tussen Santa Eulària en Cala Llonga.

Een bewoner van het huis moest door de medische dienst worden behandeld voor rookinhalatie en verwondingen aan één been. De politieagenten moesten de andere hulpdiensten begeleiden en de civiele bescherming had haar waterdepot van Can Marçà ter beschikking van de brandweerlieden gesteld.

De waarschuwing kwam enkele minuten na drie uur 's ochtends en meldde de brand van een huis in de buurt van de urbanisatie Valverde. Een patrouille ging onmiddellijk naar de plaats van de gebeurtenissen en plaatste het huis en observeerde hoe de brand met grote kracht was ontstoken, met het gevaar dat deze zich naar een nabijgelegen bosmassa dreigde uit te breiden.

De agenten verzorgden voor het eerst een oudere man, J.M.M., die vertelde dat hij in het huis woonde en dat hij wakker was geworden van de geur en toen de rook zag en dat hij, toen hij wegliep van het huis, was gevallen, waardoor hij wonden aan zijn been had opgelopen.

Andere politie-eenheden spraken met brandweerlieden en ambulance personeel om hen naar de brand te leiden, omdat zij de exacte locatie niet met hun eigen middelen konden lokaliseren.

Geconfronteerd met de kracht van de brand hebben de brandweerlieden de medewerking van de civiele bescherming gevraagd om hun waterreservoir in de buurt van Can Marçà te kunnen gebruiken om het blussen voort te zetten.