Een nieuwsjaarsduik op Ibiza

30 december 2019 Redactie 1324
Een nieuwsjaarsduik op Ibiza

Als je het idee hebt om het nieuwe jaar te omarmen door schreeuwend in een koude januari-zee te lopen, dan is de nieuwjaarsduik van Ibiza iets voor jou.

Het vindt allemaal plaats op 1 januari 2020 op het strand van Las Salinas en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen op de Witte Eiland in januari.

Neem je zonden van het afgelopen jaar voor lief en begin het nieuwe decennium opnieuw met een pittige zeeduik, gevolgd door een drankje van de organisatoren Vino&Co, de lokale Ibiza wijnhandelaren. Drie duiken om van je kater te worden verlost begint met de eerste om 12 uur 's middags gemaakt, gevolgd door duiken om 13 uur 's middags en om 14 uur 's middags.

Vergeet niet dat er nieuwjaarsfeesten zijn op 1 januari en een paar erna, zodat je je koude zeeverlossing kunt volgen met wat nieuwe zonden om je voor te bekeren.

Voor de nieuwjaarsduik is de afspraak dat je jezelf meebrengt, een voedselschotel om te delen en de drank wordt gratis verstrekt, genomen uit het grote aanbod van stille en mousserende wijnen van de organisator. Wat een manier om het jaar opnieuw te beginnen.

Je hoeft je eigen borden, bestek en bekers niet mee te nemen, want er zijn duurzame borden en bekers voorzien. Neem geen plastic mee om het strand en de zee vrij van vervuiling te houden.

Sinds het evenement negen jaar geleden begon door Vino & Co, is een kleine bijeenkomst van familie en vrienden uitgegroeid tot een groot nieuwjaarsevenement waar elk jaar meer en meer mensen bij aanwezig zijn.

Terwijl het koud zwemmen het hele jaar door een rage is, is het in Nederland een jaarlijkse traditie om op 1 januari de zee in te snellen en in Finland glijden velen graag in hun ijsgaten.