Een privé-beveiligingsmonteur steelt 30.000 euro in geldautomaten

26 oktober 2019 Redactie 909
Een privé-beveiligingsmonteur steelt 30.000 euro in geldautomaten

Agenten van de nationale politie hebben op woensdag in Ibiza een Spaanse mannelijke inwoner op het eiland gearresteerd, als de dader van de diefstal heeft meer dan 30.000 euro verdeeld over totaal van 27 overvallen gestolen.  

"Het onderzoek begon toen de toezichthouder van de entiteit door middel van een klacht bij de Nationale Politie op Ibiza rekenschap aflegde van de verschillende onevenwichtigheden in de hoeveelheid geld die door verschillende geldautomaten van de entiteit op het eiland werd gepresenteerd, met gegronde verdenkingen dat dit geld illegaal gestolen had kunnen worden", aldus de Nationale Politie.

De dief werkte als technicus voor een particulier beveiligingsbedrijf dat onderhouds- en fondsenwervingsdiensten verleende in verschillende entiteiten -waaronder de klagende partij-, en profiteerde van de technische kennis over de werking van geldautomaten om de buit te krijgen, omdat hij de veiligheidssleutels kende en kopieën van fysieke sleutels had.

De gedetineerde was al eerder gearresteerd voor soortgelijke handelingen. Op dat moment konden de agenten nagaan of de werkwijze van de dief praktisch dezelfde was als die welke enkele maanden eerder bij geldautomaten van een andere entiteit werd geregistreerd, zodat ze na een grondige studie van de verschillende bewijzen, ondubbelzinnig konden bevestigen dat het dezelfde dief was.

De vorige gebeurtenissen vonden plaats in februari van datzelfde jaar, toen de dief nog als onderhoudstechnicus werkzaam was bij het genoemde beveiligingsbedrijf. 9.800 met dezelfde methode, dus hij werd gearresteerd door dezelfde agenten. Tot slot, begin vorige week woensdag, heeft de Nationale Politie een apparaat ingezet dat culmineerde in de arrestatie en het herstel van diverse effecten die de dief verbinden met de overvallen.