Een rat gespot bij bakkerij Harinus in Ibiza stad

27 mei 2019 Redactie 1065
Een rat gespot bij bakkerij Harinus in Ibiza stad

De video van een rat die de Harinus binnenkomt op de Isidor Macabich Avenue op Ibiza is viraal gegaan en de eigenaar van deze bakkerijen, Toni Riera, vertelt hoe het knaagdier het bedrijf binnenkwam.

"Alles is opgenomen op de beveiligingscamera's", zegt Riera. Wanneer het etablissement op zaterdag om 21.00 uur gesloten is, is de verantwoordelijke voor de schoonmaak aangekomen, die de deuren open houdt wanneer hij het pand schoonmaakt. "Terwijl dit gebeurde, zie je op de video dat de rat die de bakkerij binnenkomt zich achter de machines verstopt, totdat de schoonmaakster vertrekt. Om 23.37 uur, als er niemand op het terrein is, verlaat het knaagdier zijn schuilplaats en gaat naar de vitrine met de harde broden die we tentoongesteld hebben", zegt de eigenaar van Harinus.

De eigenaar zegt dat hij het bedrijf gesloten heeft en dat ze het niet meer zullen openen totdat ze het dier vinden en alles gedesinfecteerd is, iets wat hij hoopt dat zo snel mogelijk zal gebeuren. Hij vertelt ook dat werknemers van het ongediertebestrijdingsbedrijf het bedrijf het hele jaar door in optimale omstandigheden houdt.

"We verwijderen alle machines, verhuizen al het meubilair en schroeven zelfs alles los wat aan de muren en vloeren vastzit", zegt hij.