Een stijgende lijn in de kaartverkoop van de zomermaanden in 2018

27 januari 2019 Redactie 282
Een stijgende lijn in de kaartverkoop van de zomermaanden in 2018

Ticketmaster heeft na het zien van het overzicht van afgelopen jaar geconcludeerd, dat de tickets voor DJ-sessies op Ibiza is wat ze het meeste verkopen aan buitenlanders. In 2018 reisden meer dan 184.000 buitenlanders naar Ibiza met het doel lekker te feesten bij verschillende grotere clubs.

 

Uit het onderzoek van ticketmaster blijkt dat het aantal toeristen dat is komen feesten in verschillende clubs is gestegen met 116%, dit konden ze zien vanwege de aantal verkochte tickets. In 2018 hebben ze meer dan 2,6 miljoen kaarten verkochten voor muzikale evenementen op Ibiza, waarmee dat zo’n 10% meer is dan in 2017.

Ibiza wordt op de eerste plaats gezet als vakantie bestemming voor toeristen die hun vakantie willen combineren met naar clubs gaan. Muziektoerisme is niet iets nieuws voor Ibiza, maar de laatste jaren is er toch wel een stijgende lijn te zien, dit is een belangrijke  bron voor de Spaanse toerisme wat de belangrijkste bron van welvaart voor de economie is. Publiek besteedt gemiddeld 67 euro aan een kaartje voor een club of een event. Muziektoerisme is in Ibiza erg seizoensgebonden, het zijn vooral de zomermaanden wanneer er ook meer evenementen gepland zijn dat de kaartverkoop met een piek stijgt.