Een verdachte die onderzocht is voor de verdwijning van Nuria Escalante krijgt toestemming van de rechter om Ibiza te verlaten.

08 juli 2019 Redactie 1082
Een verdachte die onderzocht is voor de verdwijning van Nuria Escalante krijgt toestemming van de rechter om Ibiza te verlaten.

Voor één van de vijf die onderzocht word voor de verdwijning van Nuria Ester Escalante op Ibiza, is de voorzorgsmaatregel waarmee hij het eiland niet kon verlaten opgeheven. Er is dus ingestemd met het verzoek van de verdachte om naar een andere autonome gemeenschap te verhuizen, in verband met de dreigementen en pesterijen de zaak met zich meebrengt.

Op die manier moet het onderzoek elke maandag verschijnen voor de rechtbank, die het dichtst bij zijn woonplaats is gelegen. Het is hem ook verboden het land te verlaten en zijn paspoort is ingetrokken.

Zijn advocaat beschouwt een "oneerlijke situatie" voor deze vijf beschuldigden "zonder enig bewijs van hun betrokkenheid bij de verdwijning van Escalante" en worden door de Ibiziaanse samenleving aangehaald, zodat ze geen werk vinden en het voor hen erg moeilijk is om vooruit te komen.

In januari werden de andere drie gevangenen vrijgelaten en in april de hoofdverdachte, de Pool die als laatste bij Nuria zou zijn vóór haar verdwijning. Escalante, 52, een inwoner van Valencia, verdween in oktober 2018 in Sant Antoni na aankomst op het eiland om werk te zoeken.