Een zomer zonder West End

30 juni 2020 Redactie 2035
Een zomer zonder West End

Je kan er van houden of je kan het haten maar bijna iedereen is er geweest en al tientallen jaren is het de feeststraat van Ibiza. Door de jaren heen zijn er veel mensen voornamelijk engelsen van bar tot bar de straat door gegaan in de vooravond om vervolgens de dansvloeren te vullen in de grote nachtclubs en zo de sfeer te maken op de dansvloeren. Zonder West End geen nachtclubs , daar waar de jongeren indrinken en kaartjes kopen voor de grote events later in de nacht. En natuurlijk halen een heleboel mensen die events niet want de drank in de West End is nog net niet gratis en er valt dan ook regelmatig iemand om in de straat.

Nu alle kroegen en discotheken in Spanje weer open mogen weleenswaar met beperkte capaciteit en allerlei restricties dachten de ondernemers van de West End ook open te mogen, dit bleek verkeerd gedacht want alles mag open behalve de West End.

Vanuit de Balearen is besloten dat vanwege de drukte op west end het niet gewenst is de ondernemers daar te laten openen wat natuurlijk een beetje raar is want je kan er alles van vinden maar Playa d´bossa is gelijk zo niet erger met hetzelfde concept als West End . Boze tongen beweren dat men de West End al langere tijd wilden sluiten en dit de kans is om zo de ondernemers weg te jagen echter laten de ondernemers en de ondernemersvereniging het er niet bij zitten en gaan volop de strijd aan. We horen ongetwijfeld snel of ze open mogen.