Eerst burgerwacht Ibiza

21 juni 2016 Redactie 252

buurtpreventie-whatsappIBIZA - Een groep van zo'n 30 burgers heeft op Ibiza besloten om een burgerwacht in te stellen. De mensen zijn het gebrek aan voldoende politie zat en gaan zelf op patrouille tegen inbrekers.

Dertig inwoners van de dorpen Santa Gertrudis, San Carlos en Santa Eulària hebben een buurtpreventie team gevormd wat dag en nacht op straat gaat patrouilleren in de hoop om dieven af te schrikken. ‘De statistieken zeggen dat het aantal inbraken is gedaald, maar de praktijk leert ons iets heel anders’ zei een bewoner tegen de krant Diario de Ibiza. Ook het aantal diefstallen op de stranden stijgt.
De patrouilles zijn vorige week begonnen. De bewoners staan met elkaar in contact via een Whatsapp groep. Daarnaast is er periodiek overleg met de lokale politie en de Guardia Civil.
De burgemeester gaf aan dat klachten over diefstallen bij hem bekend waren, maar de verhalen over inbraken zijn nieuw voor hem (...).

[caption id="attachment_23431" align="alignnone" width="1024"]Burgerwacht op Ibiza De burgerwacht Ibiza. Foto: Toni Escobar.[/caption]