El Chiringuito Beach House

15 augustus 2013 Redactie 263

chiringuitoEl Chiringuito ligt op een prachtige locatie met uitzicht op het populaire strand Es Cavallet. Een plek die een mooie rustieke uitstraling heeft en biedt één van de mooiste menu's op het eiland. Het is de perfecte plek om de dag of de nacht door te brengen, of je nu geniet van een zonnebad of een romantische maaltijd. Uiteraard wordt deze sfeer nog aangenamer door muziek gedraaid door een reeks ervaren dj's.

Muziek speelt een grote rol in de algemene sfeer van het restaurant aan het strand, dus het is geen verrassing dat het zijn eigen compilatie brengt, 'El Chiringuito Beach House Sessies Volume One' is de naam. Gezien de kwaliteit van de zaak op Es Cavallet, is het geen verrassing dat El Chiringuito heeft gekozen voor Seamless Recordings als het label voor de release en dat het heeft gekozen voor Groove Armada en Mister Doris om de mixen leveren. Uiteindelijk gaat € 1 van elke verkochte cd gaat naar The Doncaster Youth Jazz Organisatie - Groove Armada en Andy Cato zijn enorme supporters van liefdadigheid, vaak hosten ze gratis evenementen op het eiland om fondsen te werven -. Ibizavandaag clubbing stuurde een reporter naar El Chiringuito om resident Mister Doris aan de tand te voelen...

Doris-1

Is het waar dat € 1 van elke verkochte cd naar een goed doel gaat?
Ja, dat is zeker waar! € 1 van elke cd verkoop gaat naar The Doncaster Youth Jazz Association. Het is een goed doel dat levensveranderende muzikale opleiding biedt aan jongeren.

Groove Armada heeft tal van evenementen in El Chiringuito gehost om geld in te zamelen voor het goede doel, hoe blij ben je dat je je bijdrage mag leveren?
Ik ben resident in Chiringuito sinds Olivia en Jonathan het over hebben genomen en samen hebben we het concept omgebogen naar een combinatie van eten en muziek. Het is één van mijn residenties op het eiland dus ik ben er erg blij mee.

Je CD is een live mix, gezien het feit dat het een compilatie release is, hoeveel planning gaat er dan aan vooraf?
Maanden en maanden! Ik alleen live mixen opnemen waarvan ik achteraf zeg dat ze perfect zijn. Als het gevoel niet goed is, dan moet je het niet releasen.

Doris-2

El Chiringuito is een populaire bestemming op Ibiza en heeft tal van leuke feesten gehost, hoe representatief is de compilatie voor het restaurant?

Mijn helft van de compilatie weerspiegelt wat de clientèle zouden kunnen horen, terwijl ze genieten van hun maaltijd, vanaf de vroege uurtjes tot laat in de nacht.

Ibiza heeft talloze locaties buiten de bekende clubs waar het hele jaar feesten gegeven worden, is dat wat het dé clubbing bestemming van dit moment maakt?
Ik denk dat Ibiza eigenlijk is afgestapt van het imago uitsluitend een club bestemming te zijn en dat uiteindelijk mensen uit alle lagen van de bevolking ontdekken dat Ibiza zoveel moois biedt in het leven.

Doris-3

Gezien de opkomst van de VIP clubbing aspect in de afgelopen jaren, hoe storend ervaar je dat als je kijkt naar de geest van het eiland?
Ze zijn van essentieel belang. Zonder VIP ook geen gewoon publiek.

Als je niet zelf draait, waar vind je het dan leuk om zelf naar toe te gaan?
Meestal met vrienden in hun villa's of in The Rock Bar in de haven van Ibiza. Ik ben een enorme fan van eten, dus ik kan meestal worden gevonden in een van de vele restaurants op het eiland, zo niet bij El Chiringuito.

Kan het eiland je nog steeds inspireren?
Ibiza is een constante inspiratie en dat is waarom ik hier nu het hele jaar door verblijf. Het is niet alleen in de muziek, maar de natuur en de mensen om ons heen. Er is een prachtige energie op deze kleine rots in de zee die het beste uit je kan halen, maar helaas soms ook het slechtste.

El Chiringuito Beach House Sessies Volume One is uitgebracht op Seamless Recordings op 19 augustus www.seamlessrecordings.com www.facebook.com / mrdoris

 

HIER TE KOOP:
www.seamlessrecordings.com

DIGITALE UIT I-TUNES ... www.itunes.apple.com / es / album / chiringuito-ibiza-beach-house

El-Chiringuito-Beach-House-Sessies-Volume-One

essentialibiza-logo