Er word meer dan vier miljoen euro geëist tegen Carola

07 juni 2019 Redactie 1178
Er word meer dan vier miljoen euro geëist tegen Carola

De zaak tussen Amnesia en Marco Carola is nog steeds gaande, het eerste verzoek voor voorlopige inbeslagname is afgewezen. Dit ondanks het feit dat Carola een exclusief contract had met Amnesia.

De rechter heeft uiteindelijk de voorlopige inbeslagname van de goederen en het salaris van Marco Carola afgewezen, zoals gevraagd door het productiebedrijf waarvoor hij tot nu toe heeft gewerkt, It's All About The Music, dat als beschadigd wordt beschouwd voor de eenzijdige breuk van het contract. Nu dit verzoek om voorlopige maatregel wordt afgewezen, moet worden gewacht op een uitspraak over het proces dat door de initiatiefnemer is aangespannen, die meer dan vier miljoen euro aan schadevergoeding claimt.

De rechter geeft toe dat de rechtszaak die door de ontwikkelaar wordt aangespannen een waarschijnlijk toekomstig succes zal hebben, omdat "de schijn van goede wetgeving die deel uitmaakt, rechtvaardigt door een aantal belangrijke documenten. De rechter vervolgt wel dat niet is voldaan aan de andere wettelijke verplichting om de gevraagde voorlopige maatregel, die bestaat uit het risico van toekomstige insolventie van de kunstenaar en zijn bedrijven, te aanvaarden.

De rechter is van mening dat "de inkomsten die de discjockey kan ontvangen, worden verondersteld van een bepaalde entiteit te zijn, in overeenstemming met de schadevergoedingsbedragen die in de verstrekte contracten in aanmerking worden genomen, de schadevergoedingen die het geclaimde verlies aan winst zullen opbouwen, alsmede het niveau van de werkzaamheden die momenteel worden gepresenteerd.

De advocaat die de promotor vertegenwoordigde, legde uit dat hij in beroep zal gaan bij het Provinciaal Gerechtshof, omdat hij van mening is dat "er een zeer groot risico bestaat dat de dj in de toekomst niet in staat zal zijn om de belangrijke vordering aan hem te behandelen, aangezien hij de inning van geen enkele euro als beroepsbeoefenaar voor de rechter heeft gerechtvaardigd.

De acties tegen Carola werden gestart toen deze muzikant besloot om zijn partij Music On in andere clubs dan Amnesia aan te bieden, ondanks het feit dat hij een exclusief contract had met deze feestzaal, zegt de advocaat van de muziekpromotor.