Er zijn 18 actieve whatsapp groepen actief voor de zwarte taxi

02 juni 2019 Redactie 875
Er zijn 18 actieve whatsapp groepen actief voor de zwarte taxi

Elite Corsaris laat weten dat er dit jaar ook weer veel zwarte taxi’s te vinden zijn op het eiland. Tijdens hun poging om deze zwarte taxi’s te ontmaskeren hebben ze gebruik gemaakt van de Whatsapp groepen die actief zijn hiervoor.

Piratentaxi's zijn al vol actief op Ibiza en in de afgelopen maand hebben professionele chauffeurs in de sector al meer dan honderd kentekenplaten geregistreerd van voertuigen die regelmatig door buitenlanders worden gebruikt. De vereniging Elite Corsaris d'Eivissa bevestigt eveneens dat er momenteel te minste 18 actieve Whatsapp-groepen.

Elk van deze Whatsapp-groepen kan tot 256 gebruikers hebben en sommige ervan worden beheerd door dezelfde groep mensen, maar die hun diensten in het zwart aanbieden, via sociale netwerken voornamelijk onder Britse seizoenarbeiders en Britse toeristen.

"Meer dan 90% van de piratentaxichauffeurs die hier vorig jaar waren, zijn teruggekeerd en we zien dat ze hun diensten weer aanbieden", klaagt een van de woordvoerders van Elite Corsaris d'Eivissa, Manuel Ruiz een van de verantwoordelijken. "We zien elk jaar meer piraten toetreden en we maken ons grote zorgen, want de Guardia Civil en de lokale politie hebben nog steeds heel weinig middelen om dit te bestreiden" zegt hij.

In de gesprekken tussen de medewerkers en de beheerder -M. C., een Cadiz inwoner van Manchester, werd berekend om tussen de 20 en 25 euro in rekening te brengen om naar Vila te gaan, 25 en 30 euro voor de luchthaven en 15 euro voor Amnesia of Privilege. In al deze gevallen is Sant Antoni het referentiepunt, aangezien de meeste werknemers en toeristen die tijdens het seizoen om haar diensten vragen, daar te vinden zijn. Sommige van de piratentaxichauffeurs in deze groep lieten hun klanten weten dat ze hun ritten met een creditcard konden betalen, omdat ze een pinautomaat hadden.