Er zijn vier verdachten gearresteerd voor het neersteken van een burgerwacht

13 januari 2020 Redactie 681
Er zijn vier verdachten gearresteerd voor het neersteken van een burgerwacht

De officier, die buiten dienst was raakte ernstig gewond en moest een spoedoperatie ondergaan voor een inwendige bloeding. De aanval vond plaats op oudejaarsavond voor de Casanova Pub bij de West End. Onderzoekers zijn nog opzoek naar een vijfde betrokken persoon.

Agenten van de gerechtelijke politie van de Guardia Civil hebben afgelopen vrijdag vier jongeren gearresteerd, drie mannen en een vrouw, vanwege hun vermeende relatie met de steekpartij in Sant Antoni van een off-duty burgerwacht op oudejaarsavond, bronnen van het commando van de Balearen hebben dit gisteren bevestigd. De onderzoekers vermoeden dat de agent werd aangevallen omdat hij werd herkend door de verdachten, die een strafblad van diefstal hebben.

De burgerwacht, ongeveer 30 jaar oud, raakte ernstig gewond en moest dringend geopereerd worden door een chirurg uit Mallorca die naar de Policlinica Nuestra Señora del Rosario reisde om de operatie uit te voeren.

De gebeurtenissen vonden plaats rond zes uur 's ochtends op 1 januari in Calle Del Mar, in het West End, in Sant Antoni, aan de deur van de Casanova pub, meldde het communicatiebureau van de Guardia Civil. Blijkbaar liet de agent een glas op de vloer vallen, iets wat de aandacht van de verdachten trok. De feiten worden onderzocht, maar volgens de getuigenissen die de gerechtelijke politie heeft verzameld, is een groep jongeren op de officier gesprongen, die op de grond is beland. Toen stak iemand hem drie keer met een scherp voorwerp in zijn rug, tussen zijn nieren en billen.

De vermeende aanvallers zijn gevlucht, maar na het afnemen van verklaringen van verschillende mensen die de gebeurtenis hebben gezien, zijn de gerechtelijke politieagenten erin geslaagd om afgelopen vrijdag vier verdachten, drie mannen met de Dominicaanse nationaliteit en een Spaanse vrouw te arresteren. De agenten zijn op zoek naar ten minste een vijfde betrokken persoon. Het is niet bekend of de persoon die de officier met het scherpe voorwerp heeft aangevallen, behoort tot de gearresteerden, die op dit moment blijkbaar niet door de onderzoekers zijn teruggevonden.