Es Puig wint Pinxta 2015

17 april 2015 Redactie 247

winnaar-pintxaSAN ANTONIO - Restaurant Es Puig restaurant in Ses Países, werd uitgeroepen tot winnaar van de Pintxa San Antonio 2015. Zij maakten een 'Ceviche de camarón y mango, con pico de gallo, salsa agria y alioli de mango'.

Dit kleine gerecht scoorde een totaal van 123 punten. Het werd zeer gewaardeerd door de 16 leden van de jury nadat het publiek door te stemmen tien bedrijven had geselecteerd voor de jury. Het was de zevende editie van dit evenement.

De tweede plek ging naar Ventall met 120 punten voor hun 'Falso ravioli de calamar en su tinta sobre salsa de cebollino, con falsa morcilla de chipirón, chipirón frito y consomé de calamar'. En de derde plaats was voor de chef-kok van Villa Mercedes die met 109 punten eindigde, eveneens met een visgerecht.

Aan de competitie deden 42 bars en restaurants mee, die twee maanden lang iedere donderdag een pintxo met een wijntje of een biertje aanboden voor slechts twee euro aan het publiek.