Es Vedra

17 juni 2012 Redactie 3024

Es Vedra, meer dan een stukje rots wat boven het water uitsteekt!

Es Vedra is een eiland van de Balearen en ligt ongeveer 2 km uit de westkust van Ibiza, op het gebied van Cala d'Hort. Het eiland is een natuurreservaat en is onbewoond. Het bestaat voornamelijk uit kalksteen Mesozoïcum en door de zeer hoge concentratie van mineralen en metalen kent het eiland een dusdanig hoog magnetisch veld dat het de derde meest magnetische plek op de aarde is. Dit zorgt voor de verstoring van kompassen en sommige gevoelige personen worden ook door de magnetische velden beïnvloed.

De bevolking van Ibiza houdt verschillende mythes in stand over Es Vedra. De bekendste is dat Es Vedra één van de weinige overblijfselen is van Atlantis. Eenandere mythe is dat het eiland als referentiepunt wordt gebruikt door UFO's. Er zijn vele meldingen bekend van mensen die een UFO gezien hebben bij Es Vedra. De oude locals hebben een pact gesloten om niemand met de boot naar het eiland te brengen, de enige manier om er te komen.

Es Vedra heeft een kleine natuurlijke grot waarin zich een geschilderde afbeelding van God Shiva bevind, uitgeroepen tot beschermer van de tempelgrot.
Diegenen die deze magische plek bereiken, na een bloedstollende afdaling, ervaren een vredige en spiritueel inspirerende plaats, waar zij zich geconfronteerd zien met vele verschillende kunstuitingen, hier achtergelaten door de vele kunstenaars die deze plek bezochten, komend van over de hele wereld.

Nostradamus

Volgens de theorie van Nostradamus zou Ibiza de enige plaats op aarde zijn waar leven mogelijk is na een nuclaire oorlog... ´Ibiza zal de enige verblijfplaats zijn na het laatste vonnis´ is de voorspelling die Nostradamos deed. Goed om te weten voor wie er al woont.

De geschiedenis van het eiland Ibiza begint, voor zover we weten, bij de feniciërs, die in Ibiza een ideale plaats zagen om hun goden te aanbidden. Dat hadden ze goed bekeken want Ibiza ís een prachtig eiland met een indrukwekkende natuur en, misschien toen al een mysterieuze sfeer...

De eesrste naam van Ibiza was Es Vedra en daarna is de naam vele keren veranderd door al de verschillende volkeren die op het eiland in de Middellandse zee hebben gewoond.

Foto's

Er is een album beschikbaar over Es Vedra:
[wppa album="3"][/wppa]

Video

Ervaar de magie van Es Vedra:
http://youtu.be/ETKlP4IlmiA